Jani Sievistä hehkutettiin estoitta ennen Atlantan vuoden 1996 olympiakisoja. Sievisellä oli takana huima putki etenkin päämatkallaan 200 metrin sekauinnissa.

Hiljattain 50 vuotta täyttänyt uintilegenda palasi hiljattain noihin tunnelmiin Helsingin Sanomien haastattelussa. Sievinen oli Barcelonan vuoden 1992 olympialaisten jälkeen voittamaton 200 metrin sekauinnissa.

Hän kohtasi lopulta parempansa vasta Atlantan olympiafinaalissa. Unkarin Attila Czene repi voiton ajalla 1.59,19.

Sievinen jäi aikaan 2.00,13. Oma vuonna 1994 tehty maailmanennätys 1.58,16 oli vain kaukainen haave.

Lopulta koko urallaan peräti 31 arvokisamitalia voittanut Sievinen myönsi HS:lle, että hän ei ollut enää Atlantassa elämänsä vedossa.

– Attila oli elämänsä kunnossa, minä en. Minulla alkoi ote lipsua äärimmäisen kovasta harjoittelusta puolisen vuotta ennen Atlantaa. Tuli hyvänolontunne, kun olin neljä vuotta voittamaton, kommentoi Sievinen Helsingin Sanomien haastattelussa.

Suomi nappasi lopulta neljä olympiamitalia Atlantasta. Sievisen hopean lisäksi tuli Heli Rantasen kulta keihäänheitosta, Marko Asellin hopea kreikkalais-roomalaisessa painissa ja Seppo Rädyn pronssi keihäässä.

Tästä Helsingin Sanomien juttu.

LUE MYÖS