Venäjän presidentti Vladimir Putin vannoi virkavalansa viidettä kertaa tiistaina Kremlissä. Pelipaikalla oli myös paljon urheilumaailmasta tuttuja nimiä.

Putin on tukenut vahvasti venäläistä urheilua. Monet asiantuntijat ovat arvioineet, että urheilu on ollut isossa osassa Putinin propagandakoneistoa. Sitä näkyä todistettiin jälleen osana irvokasta näytelmää.

Pelipaikalla oli myös Aleksandr Bolshunov. Muun muassa venäläistoimittaja Dmitri Gubernijev ihasteli Sport-Ekspressissä, kun ”säteilevä” Bolshunov jutteli Putinin kanssa.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe oli tietenkin myös seremoniassa. Hän vuodatti R-Sportille näkemästään.

– Olin eturivissä, mutta en näkynyt kuvissa. Se on tietenkin ok. En ollut sen vuoksi paikalla. Olin jälleen ylpeä maastani. Olen varma, että tällaisen presidentin kanssa Venäjä on hyvissä käsissä.

– Tämä on käännekohta maallemme ja koko maailmalle. Vain tällaisen johtajan kanssa voimme saavuttaa lisää vaurautta ja menestystä.

Paikalla oli myös esimerkiksi jääkiekkolegenda Vladislav Tretjak, taitoluistelija Kamila Valieva, uimari Jevgeni Rylov, taitoluistelulegenda Jevgeni Plushenko, ex-nyrkkeilijä Nikolai Valujev, uintilegenda Aleksandr Popov ja ex-juoksija Juri Borzakovski.

LUE MYÖS