Pika-aituri Reetta Hurskeen EM-kisojen kenraaliharjoitus ei mennyt täysin toivotulla tavalla tiistaina Ostravassa. Hän kellotti 100 metrin aitojen neljänneksi ajalla 12,98. Alkuerissä tuli aika 13,02.

Finaalissa Hurskeen edelle ehti kolme eurooppalaista aituria, jotka tarjoavat suomalaiselle kovan haasteen myös Rooman EM-kisoissa. Kisan voitti Sveitsin Ditaji Kambundji ajalla 12,68. Puolan Pia Skrzyszowska ja Hollannin Nadine Visser ottivat seuraavat sijat tuloksin 12,71 ja 12,86.

– Ei suosinut sää tällä kertaa, rata oli märkä ja ilta viileni. Jalka olisi ollut hyvä tänään, mutta ei vaan kovempaa kulkenut. En tiedä mistä johtui, mutta hyvä viimeistelykisa tämä oli ennen EM-kisoja, Hurske kommentoi SUL:n tiedotteella.

Hurske kertasi kisapäiväänsä myös Instagram Storiesissa. Hän teki selväksi, että kello ei kerro koko totuutta.

– Tänään meillä oli täällä Ostravassa alkuerät ja finaali. Ajoilla ei nyt kauheasti juhlittu. Ne eivät ole sellaisia, jollaisia haluaisin juosta, eivätkä ne kerro kunnostanikaan oikeastaan mitään, aloitti Hurske.

– Ei sen enempää selityksiä. Niitä ei jaksa kuunnella kukaan, niin mennään kisapäivän positiivisiin juttuihin. Positiivista oli se, että minun verkkani (verryttely) onnistui juuri niin kuin halusin. Jalat tuntuivat hyviltä, fiilis oli hyvä. Olo oli luottavainen, kun siirryttiin kisapaikalle. Nämä ovat sellaisia asioita, joiden haluaisin olla läsnä kesän muissakin kisoissa. Toki parempien tuloksien kera. Mutta tämä toimi nyt hyvänä viimeisenä kovana aitaharjoituksena ennen ensi viikon EM-kisoja, missä tavoitteena paljon kovemmat ajat, selvitti Hurske.

LUE MYÖS