Stuart Bingham voitti Ronnie O’Sullivanin erin 13–10 snookerin MM-kisojen puolivälierissä. O’Sullivan ei siis voita tänä vuonna uransa kahdeksatta maailmanmestaruutta.

Ottelu tarjosi O’Sullivanille tuttuun tyyliin myös ylimääräistä draamaa. Tilanteessa 6–5 todistettiin erikoista näytelmää.

O’Sullivanille oli tarjolla mainio leikkuu punaiselle. Se olisi avannut miehelle tien 7–5-johtoon ottelussa. Hän kieltäytyi kuitenkin pussittamasta palloa ja teki turvalyönnin.

Kyse oli siitä, että O’Sullivan havaitsi, ettei musta pallo ollut omalla pisteellään. Tuomari Desislava Bozhilova ei saanut useiden yritysten jälkeen pysymään mustaa paikallaan.

Snookertähti pyöritteli päätään ja sanoi, ettei hän koe, että olisi oikein pussittaa palloa.

Australialainen maailmanmestari Neil Robertson kommentoi temppua BBC Sportille. Hän ällisteli O’Sullivanin ratkaisua.

– Jos hän pelaa turvalyönnin tästä, on kyse ehkä suurin urheiluhenkeä osoittavasta teosta, mitä olen nähnyt missään lajissa. Uskomatonta. Hän olisi voinut pelata punaista. En ole koskaan nähnyt vastaavaa.

– Ronnie teki jotain uskomatonta. Hän kieltäytyi mahtavasta mahdollisuudesta mennä 7–5-johtoon, koska ei uskonut, että olisi voinut pelata punaista, jos musta olisi täydellisesti pisteellään, hämmästeli Robertson ja antoi myös synninpäästön tuomarille.

Kaikki eivät olleet samoilla linjoilla Robertsonin kanssa. Jotkut arvelivat sosiaalisessa mediassa, että O’Sullivan halusi näpäyttää tuomaria temppuilullaan. O’Sullivanin ja Bozhilovan välillä nähtiin myöhemmin lisää ylimääräistä draamaa, kun snookertähti pyysi naista ”ottamaan rauhallisesti”.

Video tästä.

Eurosport

@eurosport
"I just don't feel good about it..."

Ronnie O'Sullivan shows great sportsmanship to Stuart Bingham after some doubt around a black ball respot ⚫

#CazooWorldChampionship

LUE MYÖS