Suomen Hiihtoliitolla oli torstaina vaihteeksi jälleen huonoja uutisia. Liitto tiedotti, että Lahden vuoden 2029 MM-kisojen hakuprosessi on laitettu hieman jäihin.

Hiihtoliiton johtokunnan kokouksessa päätettiin, että hakuprosessiin ja niin sanotun järjestelysopimuksen allekirjoittamiseen haetaan lisäaikaa. Syynä on Hiihtoliiton taloudelliset haasteet. Paperit oli tarkoitus allekirjoittaa 4. kesäkuuta.

– Haluan korostaa, että tarkastelemme tilannettamme pitkällä aikavälillä ja joudumme tekemään myös erittäin vaikeita päätöksiä. Olen kuitenkin iloinen, että tällä hetkellä meillä on kykyä ja tahtoa tehdä päätöksiä, jotka ovat välttämättömiä tulevaisuuden kannalta. Tästä kertoo osaltaan myös päätös MM-kisojen 2029 hakuprosessin lisäselvityksestä.

– Emme etene hakuprosessissa ennen kuin meillä on varmuus, että olemme taloudellisesti kestävällä pohjalla sekä kisoihin mentäessä, että kisojen jälkeen. Meillä on vakaa tahtotila, että kisat järjestetään, mutta ei millä hinnalla hyvänsä, kertoo Hiihtoliiton puheenjohtaja Sirpa Korkatti tiedotteella.

Tiedotteella muistutettiin, että Hiihtoliitolle tuo edelleen haasteita Lahden vuoden 2017 MM-kisoista tullut velka Lahden kaupungille. Sitä on jäljellä vielä 1,9 miljoonaa euroa.

Venäjällä huomioitiin Hiihtoliiton tiedote. Esimerkiksi Championat-sivusto uutisoi asiasta näyttävästi. Myös fanit olivat innoissaan.

– Venäjä isännöisi näitä mielellään. Hiihto on erittäin suosittua täällä. Olisiko aika palata yhteen niistä maista, joissa urheilu kiinnostaa? pohti eräs.

LUE MYÖS