Wilma Murto aloitti kautensa perjantaina Lahden Motonet GP:ssä. Hän otti voiton kauden kotimaisella kärkituloksella 460.

Murto ei onnistunut ylittämään korkeutta 474. Hän myönsi, että Lahden illassa oli ylimääräistä jännitystä.

– Muualtakin kuulin, että jännitin, ja kyllä jännitinkin. Se on kai normaalia, oli sitten kisa kuin kisa, ja varsinkin ensimmäinen kilpailu pitkän tauon jälkeen. Ja sitten oli vielä vamma taustalla, kommentoi akillesvaivasta toipunut Murto SUL:n tiedotteella.

Murto käyttää tavallisesti 16 askeleen vauhtia. Nyt nainen käytti 12 askelta. Hallitseva Euroopan mestari teki selväksi, että valmistautuminen kesäkuun alun EM-kisoihin ei luonnollisesti ole ollut ihanteellinen.

– Ihan normaalia arvokisoihin valmistautumista tämä ei ole, sillä yhtään täysvauhtista kisaa en ehdi tekemään. Joten muutama kysymysmerkki siellä sitten on. Eka kertaa täysvauhtinen kisa siellä, niin oma jännitysmomentti siitä tulee, hyppääjä ennusti.

– Uskon siihen, että olen hyvässä kunnossa. Jos vain saan täyden vauhdin hyppäämisestä Roomassa heti kiinni, niin pystyn mestaruuttani puolustamaan. Nöyristelemään en sinne lähde, näki Murto.

Hän totesi Ylelle vielä suoremmin, että Rooma saattaa tulla liian aikaisin.

– Olen. En vielä piikkikunnossa ole, ja Rooma tulee nopeasti. Olen itselleni armollinen kaikkien tavoitteiden suhteen. Tiedän, että hyvänä päivänä tasoni on sellainen, että pystyn EM-kullasta hyppäämään. Annan itselleni chäänsin.

LUE MYÖS