Naisten seiväshypyn EM-karsinta kilpaillaan lauantaina Roomassa. Suomelta ovat mukana hallitseva mestari Wilma Murto sekä Elina Lampela, Saga Andersson ja Silja Andersson.

– Ihan kiva fiilis lähteä mestarina kisoihin. Parhaani mukaan koitan titteliä puolustaa, Murto kommentoi SUL:n tiedotteella.

Murto sai hallikaudella akillesvamman. Hän on kilpaillut ulkoradalla vain kerran: Lahden Motonet GP:ssä tuli lyhyellä vauhdilla tulos 465. Karsinta on monella tavalla kova paikka Murrolle.

– Monessa tilanteessa karsinta tuntuu pakolliselta pahalta. Se pitää vain käydä suorittamassa, että pääsee hyppäämään finaaliin. Nyt sillä on itselleni isompi rooli. Se on minulle kauden ensimmäinen täyden vauhdin kisa, Murto sanoo.

Murto ei peitellyt karua totuutta. Valmistautuminen EM-kisoihin ei ole ollut ihanteellinen.

– Se (Lahden kisa) meni minun kirjoissani ihan hyvin ja väitän, että valmentajakin oli ihan tyytyväinen. Toki yksi täyden vauhdin hyppytreeni ennen arvokisoja on aika pieni valmistautuminen. Ei tämä mikään vakain ja varmin valmistautuminen ole, Murto tunnustaa.

Lampela teki hiljattain Ruotsissa uuden oman ennätyksensä 463. Hän on luottavaisin tunnelmin.

– Ennätys nosti itseluottamusta. Sellaisella perussuorituksella pitäisi finaaliin päästä, mutta ei se karsinta ole ikinä mikään helppo paikka, Lampela arvioi SUL:n tiedotteella.

LUE MYÖS