Hiihtoliiton isot taloudelliset haasteet ovat olleet otsikoissa jo kuukausia. Liitossa on tehty isoja muutoksia.

Myös hyviä asioita on saatu aikaan. Lahden MM-kisojen 2029 hakuprosessi on saatu etenemään pienien vaikeuksien jälkeen.

Hiihtoliiton uudeksi puheenjohtajaksi maaliskuussa valittu Sirpa Korkatti on puhunut tilanteesta avoimesti. Hän antoi palaa liiton verkkosivuilla.

– Haasteiden keskiössä on ollut etenkin Hiihtoliiton taloustilanne, mutta yhtälailla on ollut tärkeää tunnistaa haasteet, jotka nykytilanteeseen ovat johtaneet. Nyt kesäkuun puolivälin jälkeen on sellainen tunne, että olemme saaneet vahvan niskaotteen tilanteesta ja ymmärryksen siitä, mitä meidän tulee jatkossa tehdä paremmin. Olemme onnistuneet toimimaan ratkaisukeskeisesti sekä tekemään eteenpäin vieviä ja vastuullisia päätöksiä.

– Kaikki päätökset eivät ole olleet helppoja, mutta ne ovat olleet välttämättömiä. Samaan aikaan on todettava, että taloustilanteemme on edelleen haastava ja meillä on iso muutostarve. Meidän on oltava nöyriä ja kyettävä uusiutumaan sekä kehittämään toimintaamme edelleen, avasi Korkatti.

Kurssia on saatu käännettyä. Korkatti teki kuitenkin selväksi, että prosessi on pitkä. Edessä on vielä raskaita ratkaisuja.

– Olemme menossa oikeaan suuntaan. Talouden tervehdyttämisen näkökulmasta meillä on kuitenkin haastava talvi- ja toimintakausi edessä. Joudumme tekemään priorisointeja ja miettimään asioita todella monesta näkökulmasta. On todella tärkeää, että rinnallamme on yhteistyökumppaneita, jotka ovat luottaneet meihin ja jotka kokevat merkitykselliseksi kulkea rinnallamme haastavina hetkinä. Teemme parhaamme, että olemme luottamuksen arvoisia, selvitti Korkatti.

LUE MYÖS