Iivo Niskanen oli jälleen kerran kuningas Vuokatti Aateli Race -tapahtumassa. Hän otti lopulta kohtuullisen selvän voiton.

Tiistaina vedettiin ensin lyhyt prologi rullasuksilla. Keskiviikkona paineltiin aamupäivällä 4,5 kilometrin juoksu.

Niskanen onnistuttiin yllättämään lenkkikengät jalassa. Alexander Ståhlbergin loppukiri oli liikaa kolminkertaiselle olympiavoittajalle.

Marssijärjestys palasi normaaliksi 12,5 kilometrin rullahiihtokisassa, joka päätti tapahtuman. Niskanen vei lopulta kokonaiskisan voiton. Kakkoseksi tullut Markus Vuorela taipui lähes 20 sekuntia. Seuraavat sijat menivät Lauri Lepistölle ja Ståhlbergille.

– Juoksuosuus oli ihan ok, tasaista vauhtia lähdin pitämään. Sain kuitenkin hyvän eron tehtyä Remi Lindholmiin ja Alexander Ståhlbergiin eilen, sillä tiesin, että he ovat juoksussa kovia. Halusin saada jonkunlaisen eron ennen viimeistä hiihto-osuutta.

– Kyllä siinä ihan hyvin sai irti ja tuntui helle sekä hapot sitten, kun lähti hiihtämään takaa-ajoa. Hiihto-osuudella pyrin hiihtämään tasaista vauhtia nousun päälle asti. Pyrin hiihtämään sellaista mukavuusaluetta, että pystyin tarvittaessa vielä kiristämään, jos toinen olisi päässyt lähelle. Ihan suht tasapainoinen veto, Niskanen kommentoi Hiihtoliiton tiedotteella.

22-vuotias Ståhlberg on saanut viime vuonna osansa terveysmurheista. Ståhlberg muistetaan vuoden 2021 nuorten MM-kisoista, joista hän nappasi kolme mitalia.

LUE MYÖS