Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on laukonut viime vuosina tylyä tekstiä kansainvälisestä urheilumaailmasta, joka on sulkenut Venäjän pois kisoistaan.

Venäjän Kazanissa järjestettiin hiljattain BRICS Games -urheilutapahtuma. Siellä kilpailtiin monissa olympialaisissa tutuissa lajeissa.

BRICS Games -tapahtumaan osallistui urheilijoita monesta eri maasta. Suurin osa oli Venäjän kansainvälistä politiikkaa myötäilevistä tai hiljaisesti hyväksyvistä valtioista.

Välbe ilmaisi Sport-Express-lehdessä tyytymättömyytensä BRICS Games -tapahtuman saamaan vähäiseen huomioon.

– En katso jalkapallon EM-kisoja. Kyse ei ole siitä, etteikö minulla olisi aikaa. Mutta jos Venäjä pelaisi, katsoisin tietenkin. Olen aina tukenut pelaajiamme MM- ja EM-kisoissa.

– EM-kisojen näyttäminen televisiossa on väärin. Sanoin tänään: ”Vau! Meillä on jopa EM-kisojen mainoskylttejä. Ei ole selvää miksi. Se on erittäin outoa. Ei tässä ketään ole petetty, mutta tämä loukkaa minua. Ymmärrän, että pelaajat ja kovat fanit haluavat katsoa kisoja, mutta ne löytäisi netistäkin.

– Valtion televisiokanava voisi näyttää venäläisiä kisoja. Meidän pitää tehdä urheilustamme suosittua. Kaikkia järkyttää, kuinka vähän BRICS Gameseja näytettiin. Ne jäivät taustalle. TV-kanaviemme linjauksia ei ole toistaiseksi ohjattu oikeaan suuntaan, linjasi Välbe.

LUE MYÖS