Wilma Murto joutui pettymään yleisurheilun EM-kisoissa. SE-nainen ei onnistunut puolustamaan mestaruuttaan, vaan hän jäi kahdeksanneksi tuloksella 443.

Murto tiputti kolme kertaa korkeuden 458. Etenkin kaksi ensimmäistä yritystä olivat todella heikkoja.

– Ei ole pitkä vauhti kuosissaan, eikä ole sitä tuttua Wilmaa. Täyden pitkän vauhdin hyppäämättömyys näkyy, totesi Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja selostuskopissa noiden hyppyjen jälkeen.

Ylen lähetyksestä selvisi, että myös Murron leirissä oli hieman mennyt usko. Toimittaja Laura Arffman paljasti valmentaja Jarno Koivusen sanat.

Koivunen arvioi ennen Murron viimeistä yritystä karut todennäköisyydet: ”90 prosenttia tiputukselle ja 10 prosenttia onnistumiselle.”

– Juoksut oli kohtuun hyviä. Huomaa, ettei täyden vauhdin hyppyjä ole juurikaan ollut, ja kun tuli isompi seiväs, rytmi ei oikein löytynyt. Silloin on vaikea päästä rimalle, Koivunen arvioi tarkemmin Ylelle.

Murto on kuntoutunut vähitellen talven akillesvaivastaan. Hän pystyi kuitenkin vielä toukokuussa Lahden Motonet GP:ssä ylittämään 460.

Murto on jo pitkän aikaa sitten tehnyt selväksi, että vuoden 2024 päätavoite on Pariisin olympialaisissa. Hän otti tuon asian esille myös Ylen haastattelussa finaalipettymyksen jälkeen.

Finaalin toinen suomalaisnainen Elina Lampela ylitti 458. Hän oli finaalin neljäs.

EM-kultaa voitti Sveitsin Angelica Moser (478) ennen Kreikan Aikaterini Stefanidia (473). Suursuosikki Ison-Britannian Molly Caudery jäi pronssille tuloksella 473.

Murron lisäksi myös toinen hallitseva Euroopan mestari pettyi. Miesten 3 000 metrin esteiden finaalissa Topi Raitanen jäi vaisuun tulokseen 8.32,37. Hän oli vasta 14:s.

Naisten moukarinheitossa Silja Kosonen oli neljäs tuloksella 72,06. Hän jäi lähes kaksi metriä kauden parhaastaan.

LUE MYÖS