Silja Kosonen oli sunnuntaina täysin omaa luokkaansa Kalevan kisojen naisten moukarikisassa. Hän otti kultaa tuloksella 72,65. Seuraavat sijat menivät Suvi Koskiselle (68,61) ja Charlotta Sandkullalle (66,89).

Kosonen seurasi jo lauantaina miesten moukarifinaalin tapahtumia. Tunteet nousivat pintaan, kun veteraaniheittäjä Tuomas Seppänen nappasi uransa ensimmäisen SM-kullan. Kosonen julkaisi Instagram Storiesissa kuvan, jossa hänellä oli kyyneleitä poskilla.

– Kuvakulma, kun oot fyssarilla (fysioterapeutti) ja Tuomas Seppänen voittaa ensimmäisen Kalevan kisojen kultansa, fiilisteli Kosonen.

Kosonen oli sunnuntaina varsin tyytyväinen omaan kisaansa.

–  Ensimmäinen heitto oli niin hyvä, että innostuin liikaa. Lähdin painamaan täysillä eikä se ihan toiminut. Parilla seuraavalla tekniikka vähän lahosi. Sitten sain taas kasattua itseni ja neljäs oli taas ihan hyvä, Kosonen sanoi SUL:n tiedotteella.

Suomen ennätyksen haltija Krista Tervo on tuskaillut tekniikkansa kanssa. Hän jäi nytkin ilman tulosta. Kosonen teki selväksi, että hänen piti keskittyä omaan tekemiseensä.

– Kristan puolesta harmittaa, mutta ei sen saa antaa liikaa vaikuttaa omaan tekemiseen. Tämä on kilpaurheilua, välillä käy näin, Kosonen sanoi.

Kosonen ja Tervo on valittu Pariisin olympialaisiin. Iso jymypaukku koettiin hiljattain USA:n olympiakarsinnoissa, sillä sekä Brooke Andersen että Janee’ Kassanavoid tippuivat kisakoneesta.

– Etukäteen siellä oli neljä tosi vahvaa ja varmaa mitaliehdokasta, jotka huononakin päivänä saisivat vähintään 75 metriä. Pikkasen omat mahdollisuudet varmaan paranivat, mutta kyllä siellä saa kovaa heittää, Kosonen arvioi jenkkien tasoa.

Kosonen teki selväksi, että hän haluaa tehdä Pariisissa uuden ennätyksensä – eli samalla SE-tuloksen.

– Koko kesä on säästelty sinne. Siellä sitten oma enkka. Toivon, että vähintään seiskavitosen saisi siellä heitettyä, Kosonen sanoi.

LUE MYÖS