Sunnuntaina kilpaillaan miesten ja naisten puolimaratonit Rooman EM-kisoissa. Suomalaisista mukana ovat Camilla Richardsson ja Alisa Vainio.

Molemmat tähtäävät vahvasti Pariisin olympialaisiin. Kaksikko on ollut hyvässä kunnossa alkuvuodesta.

– Viimeisin vuoristoleirini meni keväällä vähän huonosti, kun tuli vammoja ja terveysongelmia. Mutta viimeisen parin viikon aikana olen saanut tehtyä ihan hyviä treenejä, joten haluan lähteä kokeilemaan, mikä on kunto, Richardsson kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Juoksutauko oli lyhyt, mutta kyllä lyhytkin tauko tähän aikaan vuodesta vaikuttaa yllättävän paljon tuloskuntoon, avasi SE-nainen.

Richardsson koki ikävän yllätyksen Italiassa. Hän joutui tylyn varkauden kohteeksi.

– Kaikki matkatavarani varastettiin eilen (torstaina) vuokra-autostani. Läksin juoksemaan ja kun tulin takaisin, niin takakontti oli tyhjä. Viimeiset 24 tuntia olen tehnyt töitä, että saan löydettyä uudet juoksukamppeet, passit ja pankkikortit, juoksija harmitteli.

Alisa Vainio lähtee luottavaisena EM-kisoihin. Hän uskoo puolikkaan maratonin sopivan itselleen.

– Valmistautumiseni on sujunut viime aikoina hyvin, ja on tullut varmuutta itselleni. En tiedä kuinka se näkyy nyt puolimaratonilla. Ainakin tämä kilpailumatka tekee minulle hyvää, ja myös ratakymppi, vaikkei se aivan nappiin sujunutkaan, Vainio kertoi SUL:n tiedotteella.

LUE MYÖS