Wilma Murto pettyi seiväshypyn EM-finaalissa. Murto jäi kahdeksanneksi tuloksella 443. Sveitsin Angelica Moser otti kultaa ja Elina Lampela oli hienosti neljäs tuloksella 458.

Murto on kuntoutunut viime kuukausina akillesvaivasta. Hän ehti kilpailla Roomaa ennen vain kerran.

– Eka fiilis oli, kun kolme rastia tuli ruutuun, etten ole vielä valmis mitalien metsästämiseen, Murto kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Hyppyni elävät loppuvauhdista ja sen rytmistä. Nopeutta kyllä oli nytkin, mutta se lopun rytmi ei ollut kunnossa, Murto arvioi.

Murto on puhunut jo jonkin aikaa siitä, että hänen kauden päätavoitteensa on Pariisin olympialaiset. Hän paljasti Ylen haastattelussa todellisen voittajan luonteensa. Tarkoitus ei ollut hävitä kertaakaan tällä kaudella.

– Tämä alkuvuosi nyt ei ole mennyt urheilullisesti millään muotoa sillä tavalla kuin olisi toivonut olympiavuodelle. Tietyllä lailla mietti, että kolme mitalia ja että en häviä kellekään kertaakaan. Sellainen fiilis on vähän ollut. Tietää, että mahikset on siihen, että ei tarvitse kenellekään paljon kumarella. Jos pitää valita, niin olen mieluummin olympiavoittaja kuin Euroopan mestari, laukoi nainen Ylelle.

LUE MYÖS