Camilla Richardsson joutui keskeyttämään naisten puolimaratonin yleisurheilun EM-kisoissa Roomassa.

Naisen jalkapohjan jänne kipeytyi puolimatkan kohdilla. Juoksemisesta tuli mahdotonta. Richardsson joutui juoksemaan uusilla kengillä, sillä hänen normaalit juoksukenkänsä varastettiin vuokra-autosta.

– Vorot veivät mahdollisuuden menestyä EM-kisojen puolimaratonilla, päätteli Ylen selostaja Johannes Oikarinen, kun keskeytyksen syy selvisi.

Richardsson kertoi SUL:n tiedotteella, että juoksu alkoi mainiosti. Sitten alkoivat ongelmat.

– Eka kerta moneen viikkoon, kun juoksu tuntui hyvältä. Hetken jo ehdin jo ajatella, että tämä on minun päiväni. 7–8 kilometrin paikkeilla jalkapohjani alkoi kuitenkin krampata, enkä pystynyt jatkamaan pitempää, Richardsson sanoi.

Richardsson purki pettymystään myös Ylelle. Varkaat veivät myös tunnearvoltaan tärkeää tavaraa.

– Viimeiset 48 tuntia ovat olleet kauheaa säätämistä. Oli juttuja, joita ei voi ostaa takaisin. Esimerkiksi vihkisormus, Richardsson kertoi Ylelle.

Ylen kamerat kuvasivat, kun kilpakumppani Alisa Vainio lohdutti Richardssonia pitkään kisan jälkeen.

– Olen ylpeä Camillasta, että hän yleensä lähti tänne, vaikka ei ollut helppo tilanne. Hän kasasi itsensä hienosti kilpailuun, ja tsemppasi minuakin. Meillä oli hyvä fiilis ennen kisaa, Vainio kertoi SUL:n tiedotteella.

Vainio itse oli puolimaratonin 27:s ajalla 1.11.50. Tulos oli odotettu.

– Suurin piirtein kuntoni mukainen suoritus. Lämpö vähän vaikutti, mutta ei ollut niin paha mitä saattoi odottaa, Vainio totesi.

Video tästä.

LUE MYÖS