Kristiina Mäkelä kilpaili sunnuntaina viimeistä kertaa Kalevan kisoissa. Kolmiloikan kultaa tuli SE-naiselle vaisulla tuloksella 13,74. Iltalehden asiantuntija Arto Bryggare esitti rehellisiä näkemyksiään EM-hopeamitalistin menosta.

Urheilija itse iloitsi kultamitalista numero 11. Hän muistutti napanneensa aina mitalin lajista kisaan osallistuttuaan.

– Ihanaa, että tuli se yhdestoista mestaruus. Nyt mulla on ekoista ja vikoista Kalevan kisoista kultaa. Kolmiloikassa en ikinä ole missään Kalevan kisoissa jäänyt ilman mitalia. Paitsi silloin ihan eka kerta 2008, kun olin mukana vain korkeushypyssä, Mäkelä kommentoi itse SUL:n tiedotteella.

Näyttäisi siltä, että Mäkelä on ulkona olympialaisista rankingin perusteella. On toki vielä pieni mahdollisuus, että paikka kisakoneeseen aukeaa poisjääntien vuoksi. Kokenut urheilija suhtautuu asiaan rauhallisesti.

– Ajattelen niin, että kyllä mulle sitten kerrotaan, jos pääsen mukaan olympialaisiin. Ja sitten jos pääsen, niin kaikki on pelissä, Mäkelä sanoi.

Arto Bryggare laukoi sunnuntaina Iltalehdelle suoraa tekstiä Mäkelän touhusta.

– Kristiina Mäkelän juoksu on tänä vuonna tai tänä kesänä syystä tai toisesta ollut niin kateissa kuin olla ja voi mielestäni. Ollaan kaukana siitä, mitä se oli parhaimmillaan. Toki hänellä on myös sellaisia perusteknisiä ongelmia kolmiloikassa, mutta hän on silti pystynyt runttaamaan kohtuullisia tuloksia, mutta noista vauhdeista ei tehdä kovia tuloksia.

LUE MYÖS