Pientä hiljaiseloa viime aikoina julkisuuden suhteen elänyt Wilma Murto on puhunut tilanteestaan sosiaalisessa mediassa. Murron puheet herättivät monenlaisia reaktioita.

– Olemme puolivälissä. Neljä viikkoa loukkaantumisesta ja neljä viikkoa Pariisin olympialaisten karsintaan. Kolminkertainen olympiaurheilija, alkoi päivitys.

– Tulin takaisin akillesvamman jälkeen kilpailemaan Rooman EM-kisoissa ja palasin sieltä repeämä takareidessäni. Kun sataa, niin sataa sitten oikein kunnolla. Tämä on ollut urani pahin takaisku käsitellä, vaikka olenkin kohdannut paljon tätä vakavampia loukkaantumisia. Monta kertaa. Taistelemme fyysisesti kelloa vastaan ja henkisesti taistelen antaakseni itselleni parhaan mahdollisuuden saavuttaa suurimman tavoitteeni.

– On hyväksyttävä tilanne, käsiteltävä pettymys, rakennettava itseluottamusta. Onneksi minun ei tarvitse tehdä sitä yksin. Haluan nähdä, mitä voidaan tehdä. Paljon voi tapahtua neljässä viikossa, sanaili Murto.

Murrolle sateli paljon tsemppikommentteja. Sellaisen tarjosi esimerkiksi kollega Olivia McTaggart.

– Olet sitkein tuntemani ihminen. Homma on hallussa, kirjoitti uusiseelantilainen.

Myös entinen olympiaurheilija – ja nykyinen tiede- ja kulttuuriministeri – Sari Multala tarjosi omat tsemppinsä.

– Minä uskon sinuun Wilma! Olen kokenut kaiken tuon, mitä vastaan taistelet. Lopulta kyse on siitä, että annat itsellesi mahdollisuuden onnistua. Se riittää siihen mihin riittää – kovin kliseistä, mutta totta. Lopputulosta, kun ei muutenkaan kannata liikaa etukäteen miettiä niin on parempi vain tehdä parhaansa. Kovasti tsemppiä, me olemme kaikki puolellasi!

LUE MYÖS