Silja Kosonen, Krista Tervo ja Suvi Koskinen edustavat Suomea Pariisin olympialaisten naisten moukarinheitossa. Aivan kaikki urheilijat eivät ole yhtä onnellisessa tilanteessa.

Yksi kovan kohtalon kokeneista on olympiarankingissa sijalla 16 oleva Anna Purchase. Hän olisi päässyt kirkkaasti kisoihin Kansainvälisen olympiakomitean kriteerien perusteella. Ison-Britannian yleisurheiluliitto vetää kuitenkin tiukkaa linjaa.

Purchase teki Instagramissa pitkän avautumisen aiheesta. Hän ilmoitti olevansa raskaasti pettynyt tilanteeseensa.

Joissain lajeissa täytyi ylittää erittäin tiukka A-raja päästäkseen kisoihin. Moukarin kohdalla britit olivat ottaneet käyttöön oman B-rajan. Käytännössä tarkoitus on ottaa kisoihin vain urheilijoita, joilla on realistinen mahdollisuus kahdeksan parhaan joukkoon.

Purchase ei onnistunut rikkomaan tuota B-rajaa (72,36). Kauden paras heitto on kantanut 71,79 metriä.

Kosonen hämmästeli Purchasen tilannetta Instagram Storiesissa.

– Tämä on vain väärin. Olen nähnyt, kuinka paljon Anna ja muut brittiurheilijat ovat tehneet töitä Pariisia varten. Se, että monella heistä ei ole mahdollisuutta kilpailla olympialaisissa on vain väärin. Pitäisi olla selvää, että rankingin sisälle pääseminen tuo kisapaikan. Miten joku voi vain päättää, että ei pärjää tarpeeksi hyvin kisassa, ennen kuin on edes kilpailtu.

– Totta kai on aina mahdollisuus pettymykseen. Tiedän sen hyvin. Mutta on urheilijoita, jotka ylittävät odotukset ja tekevät ennätyksensä isoissa kisoissa. Ison-Britannian yleisurheiluliiton pitäisi olla ylpeä kaikista mahtavista urheilijoistaan, jotka ovat selvittäneet tiensä olympialaisiin ja antaa heille mahdollisuus todistaa kykynsä. Sen sijaan he pettävät teidät, koska he eivät usko teihin ja päättävät kohtalonne vain koska pystyvät siihen. Tämä on niin surullista. Olen niin pahoillani kaikkien Pariisista pois jäävien urheilijoiden vuoksi ja toivon muutosta tulevaisuudessa, kirjoitti Kosonen.

Kosonen kiitteli jo Rooman EM-kisoissa, kuinka Purchase tsemppasi häntä finaalin yhteydessä.

LUE MYÖS