Happee nappasi keskiviikona ensimmäisenä paikan Salibandyliigan välierissä, kun se kaatoi kotonaan TPS:n 10-6. Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Happee vei sarjan nelosta vastaan puhtaasti 4-0. Illan muut voittajat olivat Classic, EräViikingit ja Oilers.

Jyväskylässä TPS nousi vielä pelin puolivälissä tilanteeseen 4-3, mutta ennen toista taukoa Veli-Matti Hynynen, Juuso Heikkinen ja Peter Kotilainen pommittivat eron jo neljään maaliin eivätkä vieraat enää toipuneet. Neljännen kohtaamisen tehomies oli 995 katsojan iloksi Happeen Veli-Matti Hynynen tehoillaan 1+3. TPS:n Eero Jalo laukoi joukkueen kauden päätösottelussa hattutempun ja Jani Hyytiäinen kirjautti 1+2.

Oilers tasoitti sarjan SPV:tä tilanteeseen 2-2 lyötyään Peliveljet kotonaan rangaistuslaukauskisassa 8-7. Jyrki Holopainen laukoi vielä kolme minuuttia ennen täyttä aikaa SPV:n johtoon, mutta Oilersin Casper Pfitznerin tasoitus kuudella viittä vastaan ajassa 59.05 vei pelin jatkoajalle. Sen jäätyä maalittomaksi ratkaisu haettiin rangaistuslaukauskisassa, joka toi eron vasta seitsemännessä parissa. Oilersin Markus Markkola ohitti SPV-vahti Hannes Hannulan, ja tasoittavalla vuorolla isäntien vahti Joonas Kaltiainen nollasi Harri Karjalan yrityksen. Illan hahmo Markus Markkola loisti jo peliajalla laukoen kaksi maalia ja syöttäen kolme. Plusmiinustilastoon hänelle merkittiin saldo +5.

Runkosarjan voittaja Classic siirtyi Westend Indiansia vastaan 3-1 lyötyään espoolaiset näiden kotikaukalossa 7-4. Kahdeksan minuuttia ennen loppua Janne Lamminen laukoi Classicin jo 6-2-johtoon, mutta Miska Mäkinen ja Valtteri Kainulainen muistuttivat vielä maaleillaan Indiansin taistelutahdista. Viimeisen niitin nosti tyhjiin Classic-kapteeni Jussi Piha. Eemeli Salin laukoi Classicille hattutempun, Mikko Leikkasen saalis oli 1+2.

Voiton päähän välieristä ja sarjassaan 3-1-johtoon siirtyi myös EräViikingit, joka kaatoi Tampereella Nokian KrP:n 14-5. Helsinkiläiset karkasivat toisessa erässä, jossa kahdesti osunut Roni Laasonen sekä Jukka Soini ja Jani Kukkola muuttivat 3-2-vierasjohdon viiden maalin eroksi. Murskavoitto tuotti kolme hattutemppua, kun Tuomas Iiskola latoi 3+1, Mika Moilanen 3+1 ja Roni Laasonen 3+0. Jani Kukkola kirjautti 1+3.

Parien EräViikingit – Nokian KrP, Classic – Westend Indians ja SPV – Oilers viidennet ottelut pelataan lauantaina.

Lähde: Salibandyliiton tiedote