Kolmaskin suomalainen naispelaaja sai kautensa käyntiin lentopallon Saksan Bundesliigassa, kun Saana Koljosen Aurubis Hampuri pelasi ensimmäisen liigapelinsä.

Kotijoukkue Thuringen aiheutti Hampurille tappion 3-1 (25-22, 24-26, 25-17, 25-21). Tunnelmaa hampurilaisten liberona pelaava Koljonen piti upeana.

– Oli samanlainen meteli kuin meillä esimerkiksi finaaleissa, että kentällä joutuu huutamaan kurkku käheänä, jos meinasin saada viestini perille, Koljonen kertoo Lentopalloliiton tiedotteessa.

Vastaanottoon Koljonen kertoi jääneen paljon parannettavaa ja puolustukseen mahdollisuuksia tuli kaikkiaan vähän.

Puolan liigassa selkävaivoista kärsinyt Mikko Oivanen keskittyi lähinnä syöttövaihtoihin, vaikka kahdessa erässä hoitelikin myös erien loput seitsikossa. Radom voitti kesymmälläkin pelillä liiganousika Bielsko-Bialan 3-1 (25-27, 25-21, 25-23, 26-24).

– Selkää varmaan säästellään seuraavissakin peleissä. Nuori hakkuri pelaa ihan hyvin ja valmentaja on sanonut tärkeintä olevan nyt selän saaminen kuntoon, Oivanen kertoo.

Radom on viiden kierroksen jälkeen Plusligassa viidentenä kolmella voitolla ja yhteensä kymmenellä pisteellä. Belchatow johtaa liigaa täydellä 15 pisteen saaliilla pisteellä ennen Rzeszowia ja Gdanskia.

Italiassa naisten Supercupin vei LP Viestin tuleva Mestarien liigan lohkovastustaja Busto Arsizio lyömällä Montichiarissa Bergamon 3-1. Italian maajoukkuehakkuri, 202 senttinen Valentina Diouf oli ottelun MVP 27 pisteen saaliilla.