Lentopallon MM-kisoissa Puolassa erinomaisesti pelannut Lauri Kerminen lähti kisojen jälkeen Ranskaan toteuttamaan unelmiaan. 21-vuotias liberolahjakkuus siirtyi Ranskan korkeinta sarjatasoa pelaavan Nantes Reze Metropole Volleyn riveihin.

Suonenjoelta lähtöisin olevan liberon elämä uudessa ympäristössä on sujunut ongelmitta. Uuden maan tavat ja kieli ovat tulleet hänelle tutuiksi.

– Joukkue otti hyvin vastaan ja hommat oli hoidettu ihan hyvin kun tulin tänne. Sopeudun kyllä tosi hyvin muutenkin joka paikkaan niin ei ollut yhtään ongelma. On mukava olla osa tiimiä, heitän koko ajan jotain tyhmää juttua jollekin niin oon aika hyvin jutuissa mukana, Kerminen kertoo maajoukkueen tiedotteessa.

Joukkue koostuu pitkälti ulkomaalaisista pelaajista, joten puhekielenä käytetään englantia.
Joskus tulee kielimuuri vastaan, mutta vaikeistakin tilanteista on Kermisen mukaan selvitty.

– Koko ajan paremmin sanat tarttuu, kun kuulee joka päivä ranskaa. Vaikeita tilanteita on tullut kielimuurin takia monesti vastaan, mutta oon niin ovela niin saan ne aina selvitettyä!

Reissu on opettanut myös muuten. Kun vanhat kuviot jäivät, on myös muuten kasvua tapahtunut nuoren miehen mielessä. Tavoitteet jatkon suhteen ovat korkeammalla.

– Täällä on hyvä oppia, kun ei ole äiti aina auttamassa. Totta kai tavoitteena on isompi seura, mutta haluan nauttia pelaamisesta, se on mulle tosi tärkeä asia, libero Kerminen sanoo.

Mutta miten on asiat kotiin verrattuna? Ranska nousee jo korkealle. Muttei liian korkealle.

– Ei tämä Kokkolaa voita lähellekään, mutta mukavia ihmisiä täälläkin on, Kerminen virnistää.