Miesten Ykköspesiksessä on ensi vuonna hurjemmat panokset kuin vuosikausiin.

Kun Superpesiksen joukkuemäärää kasvatetaan, nousee varmuudella peräti kaksi uutta joukkuetta pääsarjatasolle kaudeksi 2016.

Erikoista on se, että runkosarjan voittaja nappaa itselleen suoran paikan Superpesikseen. Pudotuspelien voittaja saa toisen paikan. Lisäksi kolmas ykköspesisjoukkue pääsee vielä karsintaan Superpesiksen jumboa vastaan

– Miesten ykköspesiskaudesta on tulossa mielenkiintoisempi kuin pitkiin aikoihin. Tällä kertaa riittää, kun pärjää omalla sarjatasollaan. Samalla seurat voivat luodata tulevaisuuttaan hieman riskittömämmin, nousu Superpesikseen on oikeasti mahdollista, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Mika Helminen toteaa.

Miesten Ykköspesiksen runkosarjassa pelataan valintakierrokset kaksinkertaisen sarjan lisäksi. Valintatilaisuus järjestetään ennen juhannustaukoa ja ottelut pelataan juhannuksen jälkeen. Runkosarjan viimeinen aloittaa valitsemalla haluamansa vastustajan, minkä jälkeen edetään sija kerrallaan kohti kärkeä.

Myös naisten Ykköspesiksessä runkosarjan voittaja palkitaan suoralla nousulla. Kakkonen ja kolmonen pelaavat pääsystä superpesiskarsintaan.

– Naisten Superpesis on nykyiselläänkin Suomen suurin naisten palloilusarja. Tavoite on palauttaa joukkuemäärä 12:een 2016, Helminen toteaa.