Ranskalainen Renaud Lavillenie pokkasi lauantaina iloissaan ykköspalkinnon Euroopan yleisurheiluliiton palkintogaalassa Bakussa.

Helmikuussa Lavillenie hyppäsi Donetskissa huikean maailmanennätyksen hallissa ylittäen 616 cm. Aiempi rekordi oli Sergei Bubkan nimissä 615 cm. Bubkan lähes 21 vuotta vanhaa ennätystä pidettiin lyömättömänä, mutta ranskalainen laittoi asiantuntijoille jauhot suuhun.

Kausi huipentui uran kolmanteen EM-kultaan elokuussa Zürichissä.

– Tämä on unohtumaton vuosi. Siitä on uneksittu monta vuotta (maailmanennätyksen rikkomisesta) eikä kenenkään odotettu tekevän sitä, sanoi vuoden parhaaksi Euroopassa valittu Lavillenie EAA:n tiedotteessa.

– Tämä oli hullu talvi ja sen jälkeen tärkeintä oli pysyä huipulla. Zürich oli myös erittäin tärkeä kisa. Tämä oli yksi parhaimmista vuosistani. Ensi vuodesta yritän tehdä vielä paremman!