Miesten Superpesiksen ottelumäärä kasvaa tulevana kautena, kun kaksinkertaisen sarjan lisäksi erillinen välisarja tuo jokaiselle joukkueelle 30 ottelua runkosarjaan.

Tarjonta siis lisääntyy, vaikka pesäpallo elää monen muun lajin tavoin haasteellisia aikoja.

– Viime kesä oli kieltämättä haasteellinen, kun alkukaudesta vaivasivat kylmät kelit ja loppukaudesta palloilun upea suomalaismenestys antoi valinnanvaraa, Superpesis Oy:n toimitusjohtaja Jussi Pyysalo sanoo liiton verkkosivuilla.

Vuonna 2016 ottelumäärä lisääntyy entisestään, kun miesten Superpesiksessä kilpailee 14 joukkuetta.

– Superpesis tulee lähemmäs yhä useampaa potentiaalista katsojaa, mikä on erittäin positiivinen asia. Töitä on kuitenkin oltava valmis tekemään, sillä itsestään ei yleisö ottelupaikkakunnille liiku. Seuroille lanseerataan syksyllä uusi Ajolähtö-koulutus, jonka yksi tärkeistä tavoitteista on ottelutapahtumien uudistaminen ja mielenkiinnon lisääminen.

Naisten Superpesiksessä yleisölukemat putosivat hieman 2000-luvun ennätyslukemista (yli 100 000 katsojaa), jotka tehtiin vuosi sitten. Lajivertailussa naispesis on silti ykkönen.

– Superpesis on yhä ylivoimaisesti naisten suosituin palloilusarja. Kauden huippuhetkenä Lapuan Virkiän ja Jyväskylän Kirittärien loppuottelusarja jätti tuskin ketään kylmäksi.

Naisten loppuotteluita seurasi keskimäärin 1388 silmäparia.