Superpesiksessä satsataan ottelutapahtumiin – ”Itsestään ei yleisö ottelupaikkakunnille liiku”

© Kuva: Juha Tamminen

Miesten Superpesiksen ottelumäärä kasvaa tulevana kautena, kun kaksinkertaisen sarjan lisäksi erillinen välisarja tuo jokaiselle joukkueelle 30 ottelua runkosarjaan.

Tarjonta siis lisääntyy, vaikka pesäpallo elää monen muun lajin tavoin haasteellisia aikoja.

– Viime kesä oli kieltämättä haasteellinen, kun alkukaudesta vaivasivat kylmät kelit ja loppukaudesta palloilun upea suomalaismenestys antoi valinnanvaraa, Superpesis Oy:n toimitusjohtaja Jussi Pyysalo sanoo liiton verkkosivuilla.

Vuonna 2016 ottelumäärä lisääntyy entisestään, kun miesten Superpesiksessä kilpailee 14 joukkuetta.

– Superpesis tulee lähemmäs yhä useampaa potentiaalista katsojaa, mikä on erittäin positiivinen asia. Töitä on kuitenkin oltava valmis tekemään, sillä itsestään ei yleisö ottelupaikkakunnille liiku. Seuroille lanseerataan syksyllä uusi Ajolähtö-koulutus, jonka yksi tärkeistä tavoitteista on ottelutapahtumien uudistaminen ja mielenkiinnon lisääminen.

Naisten Superpesiksessä yleisölukemat putosivat hieman 2000-luvun ennätyslukemista (yli 100 000 katsojaa), jotka tehtiin vuosi sitten. Lajivertailussa naispesis on silti ykkönen.

– Superpesis on yhä ylivoimaisesti naisten suosituin palloilusarja. Kauden huippuhetkenä Lapuan Virkiän ja Jyväskylän Kirittärien loppuottelusarja jätti tuskin ketään kylmäksi.

Naisten loppuotteluita seurasi keskimäärin 1388 silmäparia.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.