Suomen lentopallomaajoukkueen kapteenistoon kuuluva keskitorjuja Jukka Lehtonen palasi muutaman ulkomailla vietetyn pelikauden jälkeen takaisin Suomeen. Uudeksi osoitteeksi löytyi kuopiolainen LEKA Volley. Päätökseen muuttaa Kuopioon vaikutti pitkälti Lehtoselle tuttu valmentaja ja hyvä kaveri Lauri Hakala.

– Valmentajalla oli asiassa tosi iso osa, miksi päätin tulla tänne. Kaupunkikin on sellainen, josta pidän ja täällä opiskelujen jatkaminen on mahdollista, Lehtonen kertoo SuomiUrheilu-sivustolle.

– Minulle oli koko ajan selkeää, mitä yritän. Ulkomailta tuli tarjouksia, mutta ei niin hyvää seuraa, mihin olisi kannattanut lopulta lähteä. Tämä oli paras ratkaisu minulle ja pelaan täällä koko kauden.

Lehtonen odottaa hedelmäistä yhteistyötä valmentaja Hakalan kanssa.

– Haluan parantaa pelaamistani teknisellä puolella ja Lauri on siinä Suomen parhaita neuvomaan. Haluan ottaa askelia eteenpäin.

Lehtonen odottaa pelejä, kuin kuuta nousevaa.

– Viisi viikkoa on mennyt kuin siivillä treenatessa. Nyt olen kaksi viikkoa treenannut pallon kanssa joukkueen kanssa ja homma on menossa parempaan päin. Kuntoni on hyvä ja nyt vain odotan pelejä. Tuskin menee kahta palloa kauempaa, kun tatsi pelaamiseen jo löytyy.

Leka Volleyn joukkue on ehtinyt jo vakuuttaa Lehtosen. Kuopiolaiset löytyy sarjataulukosta kolmannelta sijalta.

– Meillä on energinen ja työtä tekevä joukkue. Olen positiivisesti yllättynyt meidän nuoriimme. Vanhempi kaarti olikin minulle tuttua. Hyvä alku on ollut varmasti monelle yllätys. Virallinen tavoitteemme on kuuden joukkoon runkosarjassa ja uskon, että siihen me pystymme.

Joukkuevalinnallaan Lehtonen piti silmällä myös pelipaikkaansa maajoukkueessa.

– Haluan olla siellä vielä mukana. Tiedän, että minulla on vielä kehitettävää ja toivottavasti menen täällä eteenpäin, jotta voin auttaa maajoukkuettamme.

Jesse Happonen