Mikko Ilonen (75-76-71-70) pelasi mainiosti kaksi viimeistä kierrosta World Tourin kilpailussa Sheshan Golf Clubilla.

Ruokamyrkytyksen maanantaina saanut Ilonen oli 30 reikää pelattuaan yhteensä yhdeksän yli ja 80 pelaajan joukossa häntäpäässä.

Viimeiset 42 reikää Ilonen kiersi viisi alle ja nousi tämän jakson aikana lähes 30 sijaa. Hän jakoi lopullisella tulolistalla sijalukua 46. yhdessä Ernie Elsin kanssa.

– Sain hyvin käännettyä pelini kurssin toisella puoliskolla, kun sairastelujen vaikutukset vähenivät. Annoin viikonloppuna parempiinkin tuloksiin mahdollisuuksia kuin mitä korttiin kirjattiin. Hyvä nousu kuitenkin. Turkin ja Dubain kisoihin lähtökohta on nyt varsin hyvä, sunnuntai-iltana Belekiin matkustanut Ilonen summaili viikkoaan.

Kilpailun voitti uusinnan jälkeen Bubba Watson, joka kukisti Ilosen World Matchplay Championshipin avauskierroksella helmikuussa.

Ilosen ansaitsee HSBC Champions kisasta noin 40 000 euroa. Hän on ansainnut kuluvalla kaudella noin 1,9 miljoonaa euroa, kun mukaan lasketaan hänen reikäpelimestaruudesta ansaitsemansa 650 000 euroa.

Race to Dubai -listalla finaalikisojen pisteet on muutettu kuvitteellisiksi euroiksi. Tällä listalla Ilonen on Shanghain kisan jälkeen oletettavasti 12:s. Ensimmäiset 15 pelaajaa jakavat kauden päätteeksi 3,9 miljoonan bonuspotin.

Word Rankingilla Ilonen (38.) saattaa pudota 1-2 sijaa maanantaina julkaistavalla listalla.