Krista Pärmäkoski (o.s. Lähteenmäki) oli hiihdon Suomen Cupissa naisten perinteisellä kympillä ylivoimainen, sillä Kerttu Niskanen jäi 21,4 sekunnin päähän.

Laura Mononen oli kolmas 48,4 sekuntia Pärmäkoskelle hävinneenä. Ikaalilaiselle voittaminen Suomen huippujen seurassa ei ole jokapäiväistä herkkua, sillä hän muisteli edellisen kerran voittaneensa Keuruun SM-kisoissa 2012.

– Päätin eilen, että aloitan rauhassa. Ensimmäisen mäen päällä mietin, aloitinko liian kovaa. Sitten kuulostelin lihaksistoani ja maltoin rauhassa hiihtää isoa hiihtoa ja kiristää loppuun. Taktiikka toimi hyvin, Pärmäkoski kertasi iloisena.

Pärmäkosken vahva meno nostatti toiveita myös ensi viikonloppua ja Rukan maailmancupia ajatellen. Rukalla hiihdetään perinteisellä sprintti ja kymppi, jotka molemmat ovat Pärmäkoskelle vahvoja matkoja.

– Toivottavasti tulee vauhtia lisää. Tänne tullessa alkoi kevennetty jakso. Sprintissä tavoitteena finaali, kympillä kymmenen sakkiin. Niihin olisin tyytyväinen, Pärmäkoski sanoi.

Niskanen oli selvä kakkonen, vaikkei ollut hiihtoonsa kokonaisuutena kovin tyytyväisen oloinen.

– Loppua kohden meno hiipui. En saanut tatsia päälle, en voinut kiristää. Kroppa junttautui, Niskanen tuumi.

Laura Mononen oli kilpailuunsa ja tilanteeseensa tyytyväinen.

– Tuo on sellainen rata, että aika kovaa täytyy hiihtää koko ajan. Ihan hyvässä suunnassa olen nyt verrattuna pariin viime kauteen, Mononen tuumi.

Suomen Cupin johdossa kolmen henkilökohtaisen kilpailun jälkeen ovat miehissä Juho Mikkonen (190 pistettä) ja naisissa Kerttu Niskanen (260 pistettä).

Miesten sunnuntain kisasta pääset lukemaan tästä.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote