Hyvinkääläisen Palloseura Villan alkukausi Futsal-liigassa on ollut heikko. Seitsemästä ottelusta liigan jumbojoukkue on saalistanut vain kolme pistettä. Kaksi niistä tuli voitetun rangaistuspotkukilpailun jälkeen Someron Voimaa vastaan reilut kaksi viikkoa sitten, yksi piste heltisi lokakuun puolivälin jatkoaikatappiosta TPK:lle.

Joukkueen päävalmentajan Ilkka Laihon mielestä joukkueen alkukauden esitykset eivät ole olleet niin huonoja kuin tähänastiset tulokset antavat ymmärtää.

– Suurin osa niistä peleistä on ollut ihan sellaisia tasaväkisiä, vaikka lopussa onkin saattanut vähän repsahtaa kun olemme pelanneet ilman maalivahtia. Monta peliä on ollut pienestä kiinni, Laiho sanoo SuomiUrheilu-sivustolle.

– Kuten tuloksistakin näkee, meillä on ollut maalinteko-ongelmia, hän jatkaa.

Villan joukkueessa ei ole toistaiseksi pidetty kriisipalaveria, vaikka kausi onkin ollut pettymys. Laiho kertoo joukkueen sisäisen ilmapiirin pysyneen kuitenkin hyvänä vaikeasta ajanjaksosta huolimatta.

– Emme ole vielä minkään kriisipalaverin partaalla, eikä harjoituksissa ole oikeastaan mitään sellaista, mihin pitäisi maalinteon lisäksi kiinnittää huomiota. Erikoistilanteita olemme vähän yrittäneet kehittää, jos sitä kautta saisimme lisää maalipaikkoja ja maaleja, Laiho kertoo.

Villa on pääasiassa kaveriporukka, joka on noussut perustamisensa jälkeen Futsal-liigaan viidessä vuodessa. Laihon mukaan joukkueen pelihuumori kestää pahimmassa tapauksessa myös sen, jos matka jatkuu kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmas.

– Jos näyttää siltä että pelaamme väärällä sarjatasolla ja taidot eivät riitä, niin sitten käydään hakemassa vauhtia ensi vuonna Ykkösestä ja tullaan sitten takaisin.

Laiho lisää vielä loppuun, että odotukset sarjapaikan säilyttämiseen – ja hyvässä lykyssä jopa playoff-paikkaan – ovat vielä pelaajien ja valmennuksen mielessä. Periksi ei olla missään nimessä annettu, sillä kausi on pitkä.

– Luotan, että jos saadaan niistä paikoista maalit mistä vastustajatkin meille tekevät, niin kyllä me sieltä nousemme.

Christos Zavros
Twitter: CZavros