LP Kangasala nappasi viime viikonloppuna tärkeän voiton LP Vampulasta vaikean alkukauden jälkeen. Nuoren joukkueen kokeneimpiin pelaajiin lukeutuva 23-vuotias Nette Tuominen kertoo SuomiUrheilu-sivustolle joukkueen itseluottamuksen nousseen voiton myötä. Tänään Kangasala ottaa mittaa Pieksämäestä.

– Se oli todella tärkeä voitto meille. Meillä oli tiukkoja tappioita alla, joten voitto oli henkisesti tärkeä pisteiden lisäksi. Saimme pidettyä vihdoin erien loput meillä ja emme sortuneet virheisiin, Tuominen kertaa.

Tämänpäiväiseen otteluun on Tuomisen mukaan helpompi lähteä voitto alla.

– Meidän itseluottamuksemme on nyt parempi. Varmasti tulee tiukka vääntö Pieksämäen kanssa. Olemme tällä kaudella kohdanneet vain harjoitusottelussa. Heillä on alla vähän samanlainen kausi, kuin meillä.

Tuominen osaa nimetä pelaajia, joiden kanssa kangasalalaiset saavat olla tarkkana.

– Heidän liberonsa Anna Kaisa Kerminen on todella hyvä vastaanottamaan palloa. Nikolina Alter ja Outi Polso ovat hyvä pari, koska he ovat pelanneet todella kauan yhdessä, Tuominen arvioi.

Ottelu on Tuomiselle paluuottelu loukkaantumisen jäljiltä.

– Polvessa oli rustovaurio muutaman viikon ajan, mutta onneksi sain selvitettyä sen levolla. Tuntuu mahtavalta palata takaisin. En ole ollut tyytyväinen kauteeni tuon loukkaantumisen vuoksi, joten odotan nousujohteista loppukautta itseltäni.

Tuominen on nuoresta iästään huolimatta joukkueen toiseksi vanhin. Naisen mukaan nuoruudesta huolimatta Kangasalalla on kasassa iskukykyinen joukkue.

– Tämä on uusi tilanne minulle olla joukkueen kokeneimpia pelaajia. Joukkueemme on todella monipuolinen ja jokaiselle pelipaikalle löytyy hyviä pelaajia, Tuominen kehuu.

Jesse Happonen