Salibandyliigan hallitseva mestari Happee on aloittanut liigan räväkästi ja on voittanut kauden kaikki seitsemän peliään. Joukkueen kirkkaimpana tähtenä on tuikkinut 26-vuotias hyökkääjä Jami Manninen, joka on nakuttanut seitsemään peliin huikeat 20+8 tehot. Niillä tehoilla mies hallitsee liigan pistepörssiä suvereenisti.

– En tiedä, mistä tehot tulee. Olen ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja ketjukaverit ovat antaneet hyviä syöttöjä. Olen kesän harjoittelun myötä erinomaisessa fyysisessä kunnossa. Se on henkinen voimavara, kun tietää olevansa paremmassa kunnossa, kuin muut, Manninen kertoo SuomiUrheilu-sivustolle.

Tehoista huolimatta Manninen pitää joukkueen etua tärkeimpänä.

– Joukkueen voittoa haetaan aina. Oma roolini on tehdä niitä maaleja, jos en tekisi, olisin aika turha. Minulla on ollut hyvä itseluottamus sen suhteen läpi syksyn.

Mannisen mukaan Happee on päässyt liigassa toistaiseksi helpolla, mutta parannettavaakin löytyy.

– Ei olla vielä jouduttu pahaan testiin kertaakaan. Mutta meidän pitää nähdä sarjataulukon taakse ja parantaa pelaamistamme vielä. Oma pää pitää saada tiiviimmäksi ja pallollisen pelin pitää parantua. Tavoitteemme on ehdottomasti taas mestaruus.

Manninen on pelannut lukuisia otteluita Suomen maajoukkueessa ja on jälleen tyrkyllä joulukuussa pelattavien Ruotsin MM-kisojen ryhmään.

– Kaikki laitetaan peliin sen suhteen, että siellä ollaan. Viikon päästä ollaan asian suhteen viisaampia, kun joukkue nimetään. Näyttöni olen jo antanut.

Suomi pelasi MM-kenraalinaan turnauksen Sveitsin, Tshekin ja Ruotsin kanssa. Kaksi ensimmäistä peliään Suomi voitti, mutta Ruotsille tuli karvas 4-2 tappio.

– Kyllä meillä niistä peleistä parannettavaa jäi paljon. Puolustuspelimme on mielestäni kuitenkin jo aika hyvällä mallilla.

Manninen pääsee antamaan näyttöjä Suomen valmennusjohdolle vielä muun muassa tänään, kun Happee on matkustanut liiga-jumbo Josban vieraaksi. Manninen odottaa kuitenkin tiukkaa taistelua.

– Josba on aina ollut tosi kova kotijoukkue. Meidän pitää saada nappiesitys, mikäli haluamme voittaa. Lähdemme tiukan puolustuksen kautta pisteitä hakemaan.

Jesse Happonen