Riikka Lehtonen ja Taru Lahti sijoittuivat toiseksi Pohjois-Euroopan Lentopalloliiton eli NEVZA:n turnauksessa Bournemouthissa. Finaalissa suomalaiset kokivat 0-2 (14-21, 15-21) -tappion ruotsalaisparille Karin LundqvistNina Grawender.

Samat parit ovat kohdanneet tällä kaudella kyseisen turnauksen loppuottelussa jo neljä kertaa, joista kolme aikaisempaa on päättynyt suomalaisten voittoon.

– Hyvä turnaus meiltä lukuun ottamatta finaalia, jossa ei saatu oikein mitään kulkemaan, tiivisti Riikka Lehtonen viikonlopun pelit.

Maamme toinen naispari Essi HasuAnniina Parkkinen selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon, mutta joutui tyytymään lopulta päätöspäivän kahden tappion myötä neljänteen sijaan. Mari KivilahtiLaura Tuomola sijoittui Englannissa yhdeksänneksi.

Miesten puolella Jyrki NurminenPekka Piippo taisteli hienosti sekä välierässä että pronssiottelussa, mutta hävisi molemmat kamppailut niukasti 1-2. Santeri Sirenin ja Saku Viljamaan loppusijoitus Bournemouthissa oli lopulta yhdeksäs.

Suomen naisparit jatkavat Englannista suoraan Etelä-Afrikkaan, jossa pelataan tulevalla viikolla FIVB:n kauden päätösturnaus. Molemmilla kaksikoilla on Mangaungin kisaan suora pääsarjapaikka.

– Nollataan mahdollisimman nopeasti tämä tappio ja aletaan keskittyä täysillä seuraavaan turnaukseen. Kiva, että pelit jatkuvat vielä. On mielenkiintoista lähteä haastamaan kovia pareja, Lehtonen iloitsi.