Ampumahiihdon maailmancup jatkui torstaina Slovenian Pokljukassa. Kolme edelliskilpailua voittanut Kaisa Mäkäräinen jäi tällä kertaa kauas kärjestä, mutta Mari Laukkanen ilahdutti kauden parhaalla suorituksellaan.

Maailmancupia johtanut Mäkäräinen ei kyennyt jatkamaan voittoputkeaan, kun hän jäi tällä kertaa sprinttikilpailussa sijalle 15. Mäkäräisen hyvin alkukaudesta toiminut ammunta tökki tällä kertaa ja hän ampui molemmilta ampumapaikoilta kaksi sakkokierrosta, jotka pudottivat hänet kärkitaistelusta. Lopulta hän jäi voittaja Tshekin Gabriela Soukalovasta 54,6 sekuntia. Kilpailun toiseksi sivakoi Italian Dorothea Wierer 18,4 sekunnin erolla Soukalovaan ja kolmas oli Ukrainan Valj Semerenko 24,7 sekuntia kärkeen.

– Makuuammunta tuntui tosi hyvälle, enkä oikein itsekään tiedä mitä siinä tapahtui. Täytyy käydä valmentajan kanssa tarkemmin läpi mistä ne menivät ohi ja mikä siihen voi olla syynä. Pysty oli kuitenkin tosi vaikea, Mäkäräinen harmitteli kilpailun jälkeen.

Perjantaina naiset viettävät välipäivää ja edelleen pienoisesta flunssasta kärsivä Mäkäräinen aikoo ladata akkuja lauantain takaa-ajoon ja sunnuntain yhteislähtökilpailuihin.

– Täytyy katsoa mitä elimistö sanoo tämän päivän kilpailusta ja kuinka rauhassa pitää ottaa. Joka tapauksessa varmasti aika kevyt päivä, sillä viikonloppuna on kaksi kovaa kisaa edessä.

Laukkanen säteili maalialueella kilpaa auringon kanssa, sillä hän nappasi selvästi kauden parhaan sijoituksensa ollen 11 ja hän jäi voittajalle 44 sekuntia.

– Tänään ajatus pysyi paremmin omassa tekemisessä loppuun saakka ja se palkittiin. Minulla oli kyllä tosi kova jännitys ennen kilpailua, mutta hiljalleen alan löytää niitä keinoja hallita sitä. Hyvä ja tasapainoinen suoritus ja täytyy olla tyytyväinen sijoitukseen, Laukkanen totesi.

Pokljuka oli Laukkaselle hyvä paikka myös viime kaudella, sillä hän sijoittui yhdeksänneksi.

– En koe, että tämä paikka olisi minulle millään tavalla erityinen, naurahti Laukkanen.

Muista suomalaisista Sanna Markkanen oli 72. ja Eevamari Rauhamäki 85. Mäkäräinen säilytti edelleen maailmancupin johtajan punaisen liivin.

Salttu Forsström
Twitter @SalttuF