Ruotsin salibandymaajoukkueen nuori ja lupaava Alexander Rudd laukoi kovia suustaan Ruotsin voitettua sunnuntaina jo maan historian kahdeksannen salibandyn MM-kullan.

Finaalissa Ruotsi kaatoi Suomen niukasti 3-2. Isäntämaalle kulta oli historian kahdeksas ja samalla toinen peräkkäinen.

Ottelun jälkeen Ruotsin parhaaksi pelaajaksi valittu Alexander Rudd tokaisi kovan väittämän ruotsalaislehti Aftonbladetille.

– Mielestäni olemme suurempia kuin he. Ihmisten on aika ottaa salibandy vakasti, 22-vuotias Rudd sanoi viitaten Ruotsin salibandymaajoukkueen olevan tällä hetkellä suuremmassa asemassa kuin maan jääkiekkomaajoukkue.

Ruotsin salibandymaajoukkue on nyt yhden MM-kullan päästä ”Tre Kronorista”, jolla on peräti yhdeksän jääkiekon maailmanmestaruutta.

Tuore MM-kultamitalisti Kim Nilsson oli sen sijaan astetta nöyrempi verrattuna joukkuetoveriinsa Ruddiin, kun Tre Kronoria ja salibandymaajoukkuetta vertailtiin keskenään.

– Se on kivaa, että meitä verrataan jääkiekkoon. Sekin on penkkiurheilulaji ja niin mekin osoitimme koko kisojen ajan olevamme. Se on jotain mistä rakentaa eteenpäin, Nilsson kertoi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Ruotsin joukkueen juhliessa tuoretta MM-titteliä.