Suomen kärkijoukkueet arvottiin vastakkain Futsal-cupissa: ”Tuollaisia pelejä pitäisi olla enemmänkin Suomessa”

© Kuva: Juha Tamminen
Serie A:ssa Torino - Parma! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Futsal-liigaa johtava Kampuksen Dynamo saa Futsal-cupin 4. kierroksella vastaansa sarjakakkosen Ilves FS:n.

Cupin 4. kierroksen otteluparit arvottiin tiistaina 16. joulukuuta. Kierroksella on mukana enää 16 joukkuetta, joista osa on jo selvillä. Loput joukkueet selviävät myöhään torstaina.

Neljännesvälieriin ovat toistaiseksi selvittäneet tiensä Leijona Futsal, AC Stoppi, TPK, WFT, FC Kemi, PS Villa, sekä Futsal-liigan viime kauden runkosarjan kuusi parasta joukkuetta: GFT, Ilves FS, KaDy, Riemu, Sievi Futsal ja Tervarit.

Viime kauden Futsal-liigan mestarin Ilves FS:n päävalmentaja Antti Teittinen olisi toivonut KaDy:n tulevan vastaan vasta cupin myöhemmillä kierroksilla. Ottelu on määrä pelata keskiviikkona 28. tammikuuta Jyväskylässä, mutta sen alkamisaikaa ei ole vielä päätetty.

– No kyllä se tietysti olisi voinut tulla myöhemmässäkin vaiheessa vastaan. Se isoin kysymys taitaa olla, että koska me pystymme sen pelin pelaamaan. Tässä on niin tiukasti maajoukkueella ja liigassa tapahtumia, joten ongelmaksi nousee se, mihin saamme sen pelin lykättyä, Teittinen kertoo SuomiUrheilu-sivustolle.

Teittinen tiedostaa KaDy:n olevan vahva joukkue. Jyväskyläläisseura majailee Futsal-liigan kärjessä huikealla saldolla: kymmenestä sarjaottelusta se on voittanut jokaisen.

Ilveksen ja KaDyn edellinen kohtaaminen päättyi sarjakärjen 2-0-voittoon tamperelaisista. Teittinen painottaa, että kamppailu oli erittäin tasainen ja olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa.

– Kyllä sen pelin olisi voinut kumpi tahansa voittaa. KaDy teki yhden maalin erikoistilanteesta. Maaleja meidän pitäisi tietysti osata tehdä paremmin. Meille on nyt muutamassa pelissä käynyt niin, ettemme ole saaneet paikoista sisään. Muun muassa tämän KaDy-pelin ongelma oli myöskin siinä, Teittinen selittää.

– Se oli hyvä peli. Hyvähän KaDya vastaan on aina pelata. He yrittävät pelata futsalia niin kuin futsalia pitää pelata. Toivottavasti tulee samanlainen peli tuosta cupin pelistä. Tuollaisia pelejä pitäisi olla enemmänkin Suomessa, se kehittää pelaajiakin kaikista parhaiten siten, että molemmat joukkueet yrittävät pelata sillä tavalla järkevästi.

Futsal-cupin 3. kierroksen otteluita on jäljellä tällä viikolla vielä kolme. Kaikki neljännesvälieräjoukkueet ovat selvillä viimeistään myöhään torstaina.

Loput 3. kierroksen ottelut:

Ke 17.12. klo 19:30 SoVo Futsal-MaKu
To 18.12. klo 19:15 FC Seinäjoki-Mad Max
To 18.12. klo 19:30 Pori Futsal-VehU
To 18.12. klo 20:00 PP-70-Ruutupaidat

Neljännen kierroksen arvontatulokset voit käydä katsomassa täältä.

Christos Zavros
Twitter @CZavros

Serie A:ssa Torino - Parma! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!