Anne Kyllönen vei perinteisen sprintin Suomen mestaruuden

© Kuva: Juha Tamminen
Torstaiyönä Vegas ja Chicago askissa! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Jämijärvellä naisten 1,4 kilometrin perinteisen sprinttikisan voitti Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen jäljessään Kouvolan Hiihtoseuran Mona-Liisa Malvalehto ja Vieremän Koiton Kerttu Niskanen.

Perinteisen sprintin Suomen mestariksi Jämillä hiihti Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen, jonka aika 1,4 kilometrin radalla oli 3.37,7. Kyllönen lähti heti paukusta kärkeen.

– Ei ollut taktiikkaa. Perinteisesti mä hiihdän aina alusta loppuun kovaa. Mäen päällä huudettiin, että eroa tulee. Sprintti on kulkenut hyvin, mutta tykkään distanssejakin hiihtää, toivottavasti olen monipuolinen hiihtäjä. Kunto on koko ajan parempaan suuntaa mennyt. Aika raskas lenkki ja aika-ajossa oli raskas kelikin, ja lopulta oli liukaskin keli. Huomenna en hiihdä, mutta sunnuntain taistelen taas perinteisen 15 kilometrin mitaleista, Kyllönen kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Kouvolan Hiihtoseuran Mona-Liisa Malvalehto hiihti SM-hopealle, nainen keskittyy tällä hetkellä sprinttiin, joten häntä ei ladulla muina kisapäivinä nähdä.

– Kulta oli tänään tavoitteena, mutta Anne meni kovaa mäessä. Mulla mäessä vähän lipsahteli ja haarakäynti ei ole mun vahvuus. Joulun aikaan olin sairaana, mutta nyt kulkee. Oli tärkeä, että sain neljä kisaa tänään hiihtää tässä. Kunto on nyt parempaan päin. Toivottavasti menee vielä parempaan suuntaan. Olisin toivonut, että jyrkässä mäessä olisi ollut joku latu, mutta nyt mentiin haarakäynnille. En hiihdä täällä muita kisoja, nyt mennään sprintin ehdoilla ja siinä MM-kisoja kohti.

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen tuli vauhdilla lehdistötilaisuuteen, sillä kisan jälkeen nainen oli ehtinyt karata takaisin ladulle.

-Minä vähän kävin verryttelemässä.

Nainen vitsaili sijoittuneensa jälleen kerran kolmanneksi, kun taistellaan Suomen mestaruuksista alkuvuodesta.

– Mä oon tottunut tammikuun SM-kisoihin, että näistä satelee pronssimitaleita.  Pari vuotta on matkalta kuin matkalta tullut pronssia. Se oli pronssikin tänään tiukalla, kun tapahtui pikkumoka maalisuoralla. Anne pääsi karkaamaan metsässä. Ajattelin, että Monaa kiusaan loppuun saakka. Muissa erissä pääsi kakkoslatua hiihtää ja se oli liukas, niin ajattelin, että vaihdan omalle ladulle. Oli sen verran nahkeampi latu, se mille vaihdoin. Jäin odottaa Aikun (Aino-Kaisa Saarinen) kurotusta. En voinut enää vaihtaa takaisin toiselle ladulle, kun oisin pilannut Aikun kisan. Tarkoituksena on täällä hiihtää kaikki matkat.  Sairastelut sotki valmistautumista MM-kisoihin, jospa tässä vaikeuskin kautta ollaan ylöspäin menossa.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.

Torstaiyönä Vegas ja Chicago askissa! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!