Salibandyliigassa pelattiin maanantaina kaksi isoa ottelua, joissa ottivat yhteen peräkkäisillä sijoilla olleet ryhmät. Tapanilan Erä kukisti Lappeenrannassa NST:n 8-4 ja nousi isäntien ohi ensi kertaa tällä kaudella play off -paikalle. Turussa Indians nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa kaatamalla TPS:n 4-3 ja punnersi turkulaisten ohi sijalle 11.

Vain 14 tervettä kenttäpelaajaa kokoonpanoon saanut NST joutui heti alussa takaa-ajajaksi kun Tuomas Iiskola, Valtteri Vapola ja Aaro Koski maalasivat Tapanilan Erälle. Kolmannessa erässä eteläkarjalaiset kuroivat 2-6-tilanteen kahden maalin eroksi, mutta ratkaisuhetkillä NST hukkasi sekä kaksi miesylivoimaa että Tuomas Arposen rangaistuslaukauksen. Vieraiden ahdinko hellitti lopulta Aaron Fagerholmin sekä Lauri Kapasen kaunistellessa lukemia tyhjään maaliin.

Kauden aikaisemmat seitsemän vieraspeliään hävinnyt Indians nousi Turussa kahden maalin takaa tasoihin, ja toisessa erässä Joel Markkola laukoi espoolaiset ensi kertaa johtoon. TPS:n Miikka Läntinen tasoitti vielä kolmannen erän alussa, mutta vain minuuttia myöhemmin Santeri Toropainen iski Indiansin voittomaaliksi jääneen 4-3-osuman.

Salibandyliiga jatkuu keskiviikkona paikallisotteluilla Indians – Tapanilan Erä ja Koovee – Nokian KrP.