Suomen Ilkka Herola on sijoittunut sijalle 11. yhdistetyn superviikonvaihteessa Itävallan Seefeldissä. Urheilija on tyytyväinen lopulliseen sijoitukseensa, sillä hän näkee jokaisessa kolmessa kilpailussa olleen parantamisen varaa.

– Tänään hommaan toi omat vaikeutensa hyppyjen epäonnistuneet alastulot. Vanha vaiva, mutta nyt taas tuli vastaan tänään. Hiihtopuoli kulki ihan hyvin, tosin kymmenen kilometrin jälkeen alkoi vähän noutaja tulla eikä vauhti ollut ihan sellaista että olisi riittänyt tänään kymppisakkiin, Herola kommentoi kilpailun jälkeen.

Päävalmentaja Petter Kukkonen seurasi mielenkiinnolla ja jännityksellä maalialueella Herolan taistelua paikasta kymmenen parhaan joukkoon. Lopulta Herola joutui taipumaan sijalle 11.

– Ilkalla oli siinä kova kilpailu Itävallan Wilhelm Deniflin kanssa. Pitkään Ilkka oli hiihdossa hänen edelläänkin, mutta viimeiset kilometrit osoittautuivat tällä kertaa liian tiukoiksi. Loppuvaiheessa Denifl pääsi sitten Ilkan ohitse, Kukkonen kertoo kilpailun kulusta.

Lopputulokseen päävalmentaja ei ole kuitenkaan pettynyt.

– Jos ajatellaan mistä tilanteesta me lähdimme tähän superviikonvaihteeseen, niin lopputulokseen voi olla tyytyväinen. Perjantain jälkeen sijoitustavoitteista oli jo luovuttu, mutta Ilkka kokosi komeasti itsensä ja hiihti hienoon tulokseen lähtökohtiin nähden, Kukkonen kehuu.

– Tämä viikonloppu on sikäli nuorelle ryhmälle opettavainen, että tässä he näkevät minkälaiset asiat tekevät eroon maailman kärkeen. Tietyt asiat hyppyosuudella tekevät tietyn eron, tietyt asiat hiihdossa tekevät tietyn eron, Kukkonen jatkaa.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Japanin Sapporossa.

– Ilkalta on ihan realistista odottaa sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon, Kukkonen sanoo.

Ilkka Herola toivoo saavansa Sapporosta ehjän ja tasapainoisen suorituksen.

– Kun suoritus osuu kohdalleen ja tuurikin on omalla puolella, sijoitus kymppisakkiin on täysin realismia.