Mäkihyppääjä Julia Kykkäsen viikonvaihde Japanin Zaossa oli varsin kaksijakoinen. Hyvää viikonvaihteessa oli se, että harjoitusten taso alkaa löytyä kilpailuvaiheessakin. Huono asia tapahtui hypyn alastulossa. Yhden kierroksen kilpailuksi typistyneessä maailmancupin osakilpailussa se olisi vienyt palkintopallille, jos suksi ei olisi tarttunut lumeen kiinni alastulossa. Kykkänen kaatui 91,5 metriä kantaneen hyppynsä, mutta vältti pahan loukkaantumisen koska suksi irtosi heti jalasta.

– Pehmeä alusta teki tepposet. Suksi otti vielä kimmokkeen alastulorinteestä, pomppasi takaisin ilmaan ja tuli maahan kärki edellä niin että hajosi. Polvi on arka, mutta murtumia ei onneksi ole, fysioterapeutti tarkisti tilanteen heti. On erittäin hyvä asia, että nykyaikainen väline lähtee jalasta heti kaatumistilanteessa, kiittelee valmentaja Kimmo Kykkänen.

Varsinainen hyppy sujui tuohon asti moitteettomasti.

– Oli kyllä todella hyvä hyppy. Kaikki meni muuten niin kuin pitääkin ja kuten olemme harjoitelleetkin, kommentoi Julia Kykkänen.

Kaatunutkin hyppy vei hyppääjän lopputuloksissa sijalle 22.

Sunnuntaina Zaossa piti hypätä kaksi kilpailua, lauantailta siirtynyt kilpailu ja sunnuntaille merkitty kilpailu. Näistä toinen peruttiin ja toinen kutistui yhden kierroksen mittaiseksi.

– Noissa ei sen enempää ole käsittelemistä, tämä kaikki kuuluu tähän sirkukseen. Silloin hypätään kun hypätään, ei tuossa sen ihmeellisempää ole, sanoo Kimmo Kykkänen.

Naisten maailmancup jatkuu ensi viikonvaihteessa Saksan Oberstdorfissa. Näillä näkymin näyttää selvältä asialta, että myös Julia Kykkäsen kausi jatkuu siellä.

– Käymme kotiin palatessamme vielä (Harri) Hakkaraisen luona tarkistuttamassa polven, mutta lähtökohtaisesti kausi jatkuu Saksassa. Enemmän huolettaa mistä löytyy sopiva kalusto kun nyt meni vähän suksea poikki. Eiköhän jotkut kapulat löydy, Kimmo Kykkänen toteaa.