LP Viesti on naisten lentopallon Suomen Cupin mestari vuosimallia 2014. Salolaiset voittivat sunnuntaisessa finaalissa Hämeenlinnassa HPK:n erin 3-1 (21-25, 25-19, 25-17, 25-14).

Cupmestaruus oli LP Viestin kahdeksas. Seura oli finaalissa peräti 11. kerran peräkkäin ja viimeisen neljäntoista vuoden aikana se on ollut poissa finaalista vain yhden kerran. Kyseessä oli HPK:n kymmenes finaalikerta, edellisen mestaruuden ollessa vuodelta 2006 Vanajan RC:n nimellä. Keskinäiset finaalivoitot ovat nyt joukkueilla 2-2.

HPK hallitsi pelin alkua vieden avauserän hyvään syöttö- ja torjuntapeliin perustuen. Tämän jälkeen Mestarien liigastakin kovaa kokemusta hankkineet salolaiset paransivat peliään pala palalta. Viktoriia Tuchashvilin kentällä johtamasta joukkueesta nousivat vahvasti esille keskitorjuja Laura Pihlajamäki ja hakkuri Lena Lymareva. HPK vei torjunnat ottelussa todella selkeästi. Joukkueen ykkönen oli Anna Boricheva.

HPK tuli peliin erittäin vahvasti ja hallitsi avauserää koko ajan. LP Viesti pääsi parhaillaan pisteen päähän (11-12), mutta ei sen jälkeen pystynyt haastamaan erittäin vahvalla itseluottamuksella pelannutta hämeenlinnalaisjoukkuetta kuin aivan erän lopussa. Salolaiset nousivat 17-23 -numeroista kahden pisteen päähän (21-23), mutta kotisalissaan pelanneet kerholaiset saivat juhlia erää Michaela Madsenin torjunnan myötä.

HPK vei avauserän torjunnat peräti 0-5 Viestin laitahyökkäyksen tökkiessä pahasti (26 %). Keskeltä salolaiset eivät päässeet hyökkäämään HPK:n hyvän syötön myötä kuin kolme pistettä erään.

Toiseen erään LP Viesti sai vastaanottoaan kuntoon ja pääsi hyökkäämään myös keskipelaajiensa kautta. Anu Ennokin syöttövuorolla LP Viesti karkasikin jo 10-3 -johtoon. Lopulta erä salolaisille 25-19 Laura Pihlajamäen oltua erän paras pistenainen seitsemällä pisteellä.

Kolmannen eran salama-alusta vastasi HPK karaten 2-7 -johtoon. LP Viesti napsi eroa kiinni piste kerrallaan ja siirtyi johtoon ensimmäisen kerran 11-10. Pienen tasaisen vaiheen jälkeen LP Viesti ryhtyi ratkaisemaan erää ja lopullista niittiä iskettiin Laura Pihlajamäen syöttövuorolla. Dubravka Rakic torjui erän päätökseen 25-18.

Neljäs erä ratkesi ukrainalaishakkuri Lena Lymarevan syöttöihin. Lymareva aloitti syöttövuoronsa LP Viestin noustua 7-3 -johtoon ja se päättyi yhdeksän syöttöä myöhemmin.

LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen myönsi ettei mestaruus irronnut helpolla.

– Vähän tuli sellainen peli, jota pelkäsinkin. Homma ei lähtenyt käyntiin. Lymareva ja Kosonen ryhtyivät pelaamaan ja hyökkäystehot nousivat. Syöttömme parani loppua kohden alkuun virheitä tuli ihan liikaa. Puolustuksilla korvattiin paljon torjuntojen puutetta.

– Minulle henkilökohtaisesti tämä oli valmentajana tärkeä voitto. Takana oli päävalmentajana kaksi tappiota ja nyt saatiin mestaruus.