Miikka Jouhkimainen osoitti olevansa huippukunnossa alamäkiluistelun MM-sarjan ensimmäisessä Red Bull Crashed Ice -osakilpailussa. Jouhkimainen luisteli neljännesvälierissä kivikovassa erässä hallitsevan maailmanmestarin Marco Dallagon, kotiyleisön suosikin Cameron Naaszin ja Derek Wedgen kanssa. Jouhkimainen johti eräänsä startista asti, mutta lähellä häämöttänyt voitto muuttui isoksi pettymykseksi viimeisessä mutkassa.

Mutkassa Jouhkimaisen takana tuleva Dallago työnsi suomalaisen kovaa päin laitaa ja Jouhkimainen ehti maaliin vasta kolmantena.

– En ole koskaan ollut yhtä kovassa erässä. Vedin täysillä koko ajan ja silti pysyin johdossa.

Pettynyt Jouhkimainen teki Dallagosta protestin, joka ei mennyt läpi.

– En ole mitenkään katkera, mutta aina kannattaa yrittää. Olisi se voinut mennäkin läpi.

Jouhkimainen sijoittui lopulta 12:nneksi noin 140 000 innokkaan katsojan edessä. Kilpailun voitti vuoden 2012 maailmanmestari, Kanadan Kyle Croxall ennen maamiestään Dylan Moriaritya ja USA:n Dan Wittya. Saint Paulin oma poika Cameron Naasz jätettiin neljänneksi.

Jouhkimaisen kanssa perjantain joukkuekisassa pronssia ottaneet Paavo Klintrup ja Toni Heikkilä tippuivat Markus Juolan tavoin toisella karsintakierroksella. Klintrupilta nähtiin hieno takaa-ajo ihan maalin tuntumassa, mutta hän jäi luistimenmitan verran jatkopaikasta. Sijoitus oli lopulta 18:s.

– Tiesin, että kaikki on kovia starttaajia. En pystynyt ulkoportista haastamaan, joten yritin viimeisessä mutkassa ohi, koska tiesin, että se on käytännössä ainoa selkeä ohituspaikka, Klintrup kertoi viimeisistä metreistään.

Heikkilä jäi heti lähdössä neljänneksi eikä onnistunut nousemaan kilpakumppaniensa ohitse. 29:nneksi jäänyt Heikkilä myönsi, että voimat loppuivat kesken.

– Jäin heti ekassa laskussa viimeiseksi ja siinä meni voimat, kun jouduin takaa-ajoon. Eilinen painaa jaloissa, ei voi mitään. Onneksi tulee vielä monia uusia kisoja, Saint Paulin radalla erinomaisesti viihtynyt Heikkilä sanoi.

Salla Kyhälä voitti kauden ensimmäisen naisten MM-osakilpailun näytöstyyliin. Seuraavaksi Kyhälä nähdään tositoimissa Serenan karsinnassa 31.1.

– Toivottavasti pääsen itse kisaan, vaikka joudun kilpailemaan miehiä vastaan. Jos en karsinnasta, niin sitten villillä kortilla.