Moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen palkittiin Urheilugaalassa Reilu Peli –erikoispalkinnolla. Karjalainen nousi vuonna 2006 moukarinheiton Euroopan mestariksi, kun kisan voittaneen Vadim Devjatovskin doping-näytteestä löytyi kiellettyä ainetta vuonna 2014 tehdyissä tutkimuksissa.

Karjalainen omisti palkintonsa koko antidoping-työlle.

– Tämä on tunnustus järjestelmälle, jonka ansiosta me puhtaat urheilijat voimme tehdä työtä. Olen tehnyt sen, mitä urheilijan on pitänytkin tehdä, sanoi Karjalainen.

Karjalainen sai oman EM-kultansa Helsingin olympiastadionilla Ruotsi-maaottelun yhteydessä.

– Se oli toiseksi hienoin paikka saada se mitali. Kovin moni suomalainen yleisurheilija ei ole saanut kuulla Maamme-laulua olympiastadionilla. Siinä kotiyleisön edessä tuli tippa linssiin, Karjalainen muisteli.

– Olen ensimmäisiä esimerkkejä siitä, että mitaleita voi jakaa uudelleen. Toivottavasti tämä on pelote jatkossakin, että mitalit jaettaisiin jatkossa heti oikeille urheilijoille.

Karjalainen saattaa saada myös nousta MM-mitalistiksi vuoden 2005 kisojen doping-tutkinnan perusteella.

– Ei auta kuin odotella, millaisia mitaleita tulee. Olen ansainnut mitalini kovalla työllä. Harmittaa vain ne hetket, jotka missasin urallani. Olisi ollut hienoa kuulla Maamme-laulu jo silloin Göteborgissa, ja myös saada pronssin saaminen kotiyleisön edessä 2005 olisi ollut ainutlaatuista.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen