Suomen Cupin Vantaan osakilpailun naisten viestivoittoon hiihti Oulun Hiihtoseura joukkueella Ruut Vähämetsä, Eeva Palosaari ja Riitta-Liisa Roponen. Toiseksi sijoittui Kangasniemen Kalske ja kolmanneksi Liperin Hiihtoseura.

Riitta-Liisa Roponen nosti ankkuriosuudella Oulun Hiihtoseuran seitsemänneltä sijalta ja 20,6 sekunnin takaa-ajoasemasta voittajaksi 6,4 sekunnin erolla, voittajajoukkueen aika 26.09,9. OHS:n avausosuuden 3×3,3kilometrin vapaan viestissä hiihti Ruut Vähämetsä.

– Olihan tuo vähän tuommoista sähellystä, kun oli niin paljon tyttöjä ja kapeat ladut. Mutta ei sillä tavalla ollut vaihdossa liian iso ero kärkeen.

Eeva Palosaaren tavoitteena oli pysyä niin hyvin mukana, että ankkuriosuudella on hyvät mahdollisuudet nousta kärkeen. Palosaari tuli vaihtoon seitsemäntenä 20,6 sekuntia Kangasniemen Kalskeen perässä.

– Tavoitteena oli pelata Ritulle mahdollisimman hyvät asetelmat tietysti. Ihan hyvä hiihto, pientä sähläystä oli oma hiihto, meinaa tulla lyhyellä matkalla vähän kiire.

Roponen kertoi lehdistötilaisuudessa jännittäneensä etukäteen Vantaan viestihiihtoa.

– Mä pääsin kyllä hyvin heti ekaan nousuun sen ryhmän ohi. Pakko oli alusta lähtien metsästää johtavaa joukkuetta, kun oli niin lyhyt matka. Ei voinut passailla missään vaiheessa.

Toiseksi sijoittuneen Kangasniemen Kalskeen avausosuuden hiihti Silja Tarvonen.

– Suksi kulki hyvin ja se oli sähäkkä, hyvin nopea ja lyhyt rata.

Toisen osuuden hiihti Terttu Lappi.

– Oli hyvä hiihto, Silja toi hyvin ja Heinillä oli hyvä lähteä ankkuriosuudelle.

Kalskeen ankkurina hiihti Heini Hokkanen, joka pääsi kärjestä ladulle.

– Pääsin kärjessä lähtemään, sitten täysillä matkaan, ei auta jäädä muita odottamaan. Ritu tuli sitten omia menojaan.

Kolmanneksi Vantaan osakilpailun naisten viestissä sijoittui Liperin Hiihtoseura, jonka avausosuuden hiihti Jenni Tolonen.

– Oli aika ahda ja sumppu. Jos meinasi edestä väistää, ettei mene päälle, niin sieltä tuli kolme ohi. Se oli vähän semmoista kaatuiluakin. Oman hiihdon sain pidettyä kasassa.

Kati Roivas hiihti Liperin toisen osuuden.

– Olen kyllä tyytyväinen, sain hiihtää melko rauhassa. Ei varmasti ollut niin ahdasta kuin avausosuudella.

Liperin ankkuriosuuden hiihti Krista Niiranen.

– Ainakin pääsin lähtemään hyvissä asemissa ja hiihdin Heinin kiinni. Yhtäkkiä vaan kuulin takaa ääniä ja siellähän se Ritu oli.