Ilkka Herola on sijoittunut 15:ksi Val di Fiemmessä yhdistetyn maailmancupin osakilpailussa. Kilpailuun oman mausteensa toivat sääolosuhteet, varsinkin mäkiosuus meni kautta linjan lottoamisen puolelle.

– Hyppyosuus oli kyllä semmoinen etten ole ennen nähnyt, tuuli puuskissa ja satoi lunta. Numeron 20 jälkeen ei paljon jakoa ollut onnistua. Hiihto meni mukavasti siihen nähden että tässä on vähän koko joukkue sairastellut. Huominen parisprintti jää väliin, sunnuntaina sitten taas paremmalla sykkeellä eteenpäin, kommentoi Ilkka Herola yhdistetyn tiedotteessa.

– Ilkan osalta sairastelut huomioiden varsin tyydyttävä kilpailu, harmillista että mäkiosuus kaatui useammaltakin olosuhteisiin. Hiihdon puolella tuntuman puute vielä näkyy, sairastelujen jälkeen vaaditaan yleensä muutama hiihto kilpailuolosuhteissa että kokonaisuus taas toimii, kommentoi päävalmentaja Petter Kukkonen.

Matti Herolalla ja Jussi Salolla kävi hyvä tuuri hyppyosuudella. Matti Herola lähti ladulle peräti sijalta 12 ja Jussi Salon sijoitus mäkiosuuden jälkeen oli 18:s.

– Matilla ja Jussilla oli hyvä sauma hyppyosuuden jälkeen, Jussilla suksi ei valitettavasti kulkenut ihan maailmancupin pisteille asti ja Matti on sairastellut vielä alkuviikolla. Olimme sopineet, että jos kropassa on ylimääräisiä tuntemuksia, matka jätetään kesken ja nyt se sitten katsottiin parhaaksi. Sunnuntaina uuteen lähtöön, kommentoi päävalmentaja Petter Kukkonen.

Maininta sunnuntaista tarkoittaa tosiaan sitä, että lauantain parisprintti jää suomalaisurheilijoilta väliin.

– Tässä on ollut niin paljon sairasteluja koko joukkueella, että on turha riskeerata kuntoa ja virettä osallistumalla siihen. Henkilökohtaiseen kilpailuun lähdemme sunnuntaina lähtökohtaisesti tällä samalla ryhmällä, Petter Kukkonen kommentoi.