Suomen yhdistetyn joukkue Sapporon maailmancupissa viikonloppuna on kaksimiehinen. Ilkka Herola ja Jim Härtull kilpailevat Japanissa viikonvaihteen kilpailuissa.

– Tässä on sen verran paljon kilpailuja päällekkäin tai tulossa, että joukkueen jakaminen on perusteltua. On Universiadit, on Continental Cupia, on nuorten MM-kisat. Olisi riskipeliä viedä junioreita nyt Japaniin asti, siinä on aikaerorasitus ja muita syitä perusteena, perustelee päävalmentaja Petter Kukkonen.

Herolan ja Härtullin osalta tavoitteet ovat määritelty tarkasti.

– Ilkan osalta on realismia hakea nyt sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon. Sijoitus kymppisakissa on jäänyt viime kilpailuissa harmillisen lähelle, nyt on aivan perusteltua hakea parannusta siihen. Jimin osalta tilanne on vähän samantapainen. Sija kolmenkymmenen sakkiin on ollut ihan kintaalla, nyt on realismia ajatella että sijoitus saadaan siihen haarukkaan, Kukkonen kertoo.

Japani on yhdistetyn miehelle eksoottinen paikka kilpailla. Petter Kukkonen on käynyt maassa urheilun tiimoilta kaksi kertaa: syksyllä 2011 Naganossa ja keväällä 2012 Sapporossa paikalla, jossa nyt kilpaillaan.

– Vuoden 2007 MM-kisojen jälkeen maassa ei tosiaan ole käyty yhtään yhdistetyn maailmanlaajuista kilpailua. Mielenkiintoista nähdä nyt, miten sujuu ja mitä tapahtuu, Kukkonen kertoo.