Kansainvälinen Hiihtoliitto FIS kokousti alppihiihdon MM-kisojen yhteydessä Vailissa. Suomalaisittain kokouksen pääaiheeksi nousi tänä vuonna henkilövalinnat. Kokouksessa valittiin aiemmin tänä vuonna menehtyneen FIS:n mäkihyppykomitean puheenjohtajan Jouko Törmäsen seuraaja.

Kansainvälisen Hiihtoliiton hallitus FIS Council nimesi tehtävään Suomen Hiihtoliiton esityksestä Mika Kojonkosken. Kojonkoski valittiin mäkihyppykomitean puheenjohtajaksi kovasta kaartista, sillä ehdolla olivat myös Slovenian Franci Petek ja Norjan Bertil Paulsrud.

Kojonkoski työskentelee Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajana. FIS:n mäkihyppykomitean puheenjohtajuus on luottamustehtävä.

– Arvostan Jouko Törmäsen tärkeää työtä mäkihyppykomitean puheenjohtajana. Olen erittäin otettu siitä, että Kansainvälinen hiihtoliitto on päätynyt suomalaiseen henkilöön ja osaamiseen kyseisessä tehtävässä. Kansainvälinen hiihtoliitto on suomalaisen urheilun kannalta keskeinen toimija. Tämän tehtävän kautta voimme vaikuttaa merkittävästi mäkihypyn tulevaisuuteen ja samalla suomalaisessa urheilussa hyötyä laajemminkin kansainvälisistä kontakteista sekä osaamisesta. Meidän kannalta on erittäin tärkeää, että suomalaisia on mukana kansainvälisissä tehtävissä mahdollisimman monessa lajissa, toteaa Mika Kojonkoski Hiihtoliiton tiedotteessa.

Suomen Hiihtoliitossa ollaan luonnollisesti tyytyväisiä esityksen hyväksymisestä.

– Nimitys on osoitus suomalaisen mäkihyppyosaamisen laajasta, kansainvälisestä arvostuksesta. Kojonkoski on menestynyt mäkihyppyvalmentajana niin Suomessa, Itävallassa kuin Norjassa ja on kansainvälisesti arvostettu urheiluvaikuttaja, Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori kertoo.

– Suomen Hiihtoliiton kannalta on tärkeää, että saimme pätevän henkilön jatkamaan Törmäsen ansiokasta uraa mäkikomitean puheenjohtajana, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala kertoo.