Falunissa torstaina suurmäen kisassa nähtiin suomalaisilta hyppääjiltä parempia suorituksia, mutta vielä jäätiin kauas kärjestä.

Janne Ahonen oli parhaana suomalaisena 19:s. Kisan jälkeen mies oli rehellinen suorituksiensa suhteen.

– Ensimmäinen hyppy oli ehkä vähän parempaa tuosta keulalta, kuin esimerkiksi mitä karsinnassa ja koekierroksella. Ei kuitenkaan sitä mitä tässä toivoisi ja toiseen kierrokseen oikeastaan lähdin sitten tietoisella räjähdyksellä katsomaan mihin suuntaan lähtee ja väärään suuntaanhan se lähti, Ahonen totesi Mäkihypyn tiedotteessa.

– Tosi vaikea hypätä kilpaa silloin, kun ei ole semmoisessa vireessä missä toivoisi ja moni muukin toivoisi. Tietää, että se oma perushyppy ei riitä minkäänlaiseen menestystaisteluun, niin siinä sitten helposti käy se, että vähän riskilläkin mennään metsään.

Jarkko Määttä selvisi toiselle kierrokselle viimeisenä hyppääjänä ja nousi lopullisissa tuloksissa sijalle 22.

– Molemmat päivän hypyt olivat hyviä ja rentoja vetoja. Ei niitä tartvitse sen kummemmin ruveta erittelemään. Toisessa oli enemmän suksella painetta kuin ensimmäisessä.

Lauri Asikainen ja Harri Olli karsiutuivat toiselta kierrokselta.