Paavo Klintrup taisteli särkylääkkeiden voimin kuudenneksi alamäkiluistelun Red Bull Crashed Ice MM-osakilpailussa Belfastissa myöhään lauantai-iltana. Klintrup sai perjantaina joukkuekisassa polvilumpion yläosaan kovan iskun, mutta turvonnut polvi ei hidastanut oululaisen vauhtia, ja tuloksena oli kauden paras sijoitus MM-sarjassa.

– Tavoite oli päästä kasin joukkoon ja olen tyytyväinen, kun sinne pääsin, kipeää polveaan jäillä ja jumpalla hoitanut Klintrup kertoi.

Kilpailun ykkönen oli voittoputkessa oleva Kanadan Scott Croxall. Toiseksi maaliin ehti Kanadan Dylan Moriarity ennen veljeään Dean Moriaritya. Itävallan Luca Dallago jäi neljänneksi.

Croxallille voitto oli jo kolmas perättäinen kolmen viikon sisällä. Kanadalainen otti uransa ensimmäisen voiton Serenan MM-osakilpailussa 7.2. oltuaan sitä ennen peräti 13 kertaa finaalissa ilman suurinta palkintoa.

Klintrup ei yllättynyt Croxallin voitosta.

– Scott on ollut aina hyvä, mutta hän on nyt saanut päänsä siihen kuntoon, että hermo kestää.

Mentaalipuolen asioiden lisäksi myös Croxallin lähtö on naksahtanut kohdilleen.

– Olen treenannut lähtöjäni ja kehittynyt niissä, ja tämä näkyi jo Serenassa, Croxall kertoi haastattelussa kisapaikalla.

Voittonsa myötä Scott Croxall nousi MM-sarjan ykköspaikalle Belfastin kisassa finaalin ulkopuolelle jääneen Kyle-veljensä tilalle.

Miikka Jouhkimaisen tie katkesi puolivälierävaiheessa, kun hän kaatui melkein heti lähtökiihdytyksen jälkeen. Samassa erässä Klintrupin ja Scott Croxallin kanssa luistellut Jouhkimainen sijoitus oli lopulta 10:s.

– Välillä on ollut niin, että muut ovat vain olleet nopeampia kuin minä. Nyt harmittaa, että jatkopaikka meni omaan kompurointiin. Mutta Paavon ja samalla joukkueen puolesta olen tosi iloinen, Jouhkimainen sanoi.

32 joukkoon Klintrupin ja Jouhkimaisen tavoin yltäneen Antti Tolvasen kohtalona oli myös kaatuminen, sijoitus 30:s. Kuumeilusta kärsinyt Toni Heikkilä oli 35:s.

Alamäkiluistelun MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Riders Cupin kisalla Kanadan Sherbrookessa ja huipentuu Red Bull Crashed Ice MM-osakilpailuun Edmontonissa 14. maaliskuuta. Yksi vapaa viikonloppu on urheilijoille mieleen.

– Hyvä, että saa yhden viikonlopun huilia, kuusi viikonloppua painettu nyt putkeen. Aion levätä ja saada paikat kuntoon, Klintrup kertoi kisatauon ohjelmastaan.