B-maajoukkueen laskija, 19-vuotias helsinkiläinen Tuomas Pohjonen on voittanut slopestylen karsinnat Park Cityn Grand Prix’ssä Yhdysvalloissa. Kisa on osa maailmancupia ja myös World Snowboard Tourin International-tason kilpailu.

Pohjonen laski toisessa ryhmässä voittaen sen pisteillä 83,00. Ensimmäisen ryhmän voittoon laski Eric Willet Yhdysvalloista pisteillä 82,75.

Myös Janne Korpi jatkoi suoraan finaaliin. Hän oli ensimmäisen karsintaryhmän kolmas pisteillä 75,50.

– Ei kai näistä mitään, ne oli vasta karsinnat. Katsotaan sitten finaaleissa. Kyllä se silti tuntuu aina hyvältä Korpi voittaa, Pohjonen kommentoi Lumilautaliiton tiedotteen mukaan.

– Ei se mua mitään voittanut – eikä tule voittamaan. Ei pikkupojat saa vauhtia, jos on huono sää. Katsotaan nyt miten menee, ei kai tässä muuta, Korpi kuittaa.

– Taikuri oli itsekin yllättynyt. Tumpilla tuli tehtyä rani, jota hän ei ollut kokeillut treeneissä lainkaan, kun piti vähän soveltaa hankalassa säässä, freestylen päävalmentaja Antti Koskinen kertoo.

Ville Paumola oli toisen ryhmän 20:s pisteillä 11,00 ja Petja Piiroinen 22:s pisteillä 9,50. Petjalla oli vastoinkäymisiä, sillä hän oli hävittänyt matkatavaransa. Hänen vanha lautansa oli tullut valmentaja Koskisen mukana, mutta muut välineet olivat lainattuja. Hän myös loukkasi laskussaan hieman alaselkäänsä.

Naisissa Kristiina Nisula oli karsintojen seitsemäs pisteillä 72,00 ja ensimmäinen, joka karsiutui finaalista. Myös hänen matkatavaransa olivat lennolla kadonneet, joten hän laski kisassa lainavälineillä.

– Krisse sai laudan sveitsiläisiltä, siteet kiinalaisilta, vaatteet Kjerstiltä (Buaas) ja parilta muulta tytöltä ja kengät vuokraamosta. Siihen nähden oli kyllä hyvä suoritus, vaikka harmittaahan se, kun noin likelle jäi, Antti Koskinen kertoo.

– Mä koitin miettiä vaan, että mulla on ihan normisetti alla vaikka olikin lainakamat. Niillä sitä piti yrittää parhaansa, ja oli kyllä tosi kiva, että pääsi ylipäänsä laskemaan kaiken säätämisen jälkeen. Toivottavasti näen vielä lautabägini joskus. Pikku kauneusvirheitä oli ranissa, mutta ihan tyytyväinen olen siihen mitä sain aikaan, vaikka finaalipaikka olisi todellakin kelvannut, Nisula kommentoi.

Naisten karsinnat voitti Jenna Blasman Kanadasta pisteillä 84,25. Ella Suitiala oli 17:s pisteillä 54,75. Hänen ensimmäinen laskunsa oli reilejä lukuun ottamatta kelvollinen, mutta toisella laskulla tuli niin kova vastatuuli, ettei hän päässyt ensimmäisestä hyppyristä alastuloon.