Joukkuevoimistelun maailmancupin kolmannen osakilpailun alkuasetelmat haettiin tänään Bulgarian Sofiassa. Alkukilpailun ykkönen oli Venäjän Expressia. Suomen joukkueista Tampereen Voimistelijoiden Minetit oli heti venäläisten jälkeen toinen ja Olarin Voimistelijoiden OVO Team lunasti myös finaalipaikan viidennellä sijalla.

Edellisessä maailmancupin osakilpailussa helmikuun lopulla Minetit oli pronssisijalla. Tällä kertaa sunnuntain finaalissa mahdollisuudet ovat kirkkaampiinkin mitalisijoihin.

– Minetit teki todella upean ja yhdenaikaisen suorituksen ja ovat upeasti toisena ensimmäisen kisapäivän jälkeen. Ero johtavaan Expressiaan on onneksi pieni ja huomenna jää nähtäväksi, mikä on lopullinen mitalin väri. Toisena
suomalaisjoukkueena finaalissa on OVO Team viidennellä sijalla. Myös heillä oli hyvä suoritus muutamaa eriaikaisuutta lukuun ottamatta. OVO Teamin suorituksen jälkeen käytiin pitkä tuomarineuvottelu suorituspisteiden osalta, raportoi päävalmentaja Veera Kainulainen Voimisteluliiton tiedotteen mukaan.

Myös kaksi muuta suomalaisjoukkuetta sijoittuivat hyvin. OVO Esport Akatemia oli seitsemäs ja Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa kahdeksas, mutta heidän tiensä päättyi alkukilpailuun, koska finaaliin kelpuutetaan vain kaksi joukkuetta maata kohden.

Venäjän kovista joukkueista Madonna ei ole tällä kertaa mukana.

Alkukilpailun tulokset joukkuevoimistelun World Cup III Sofia, Bulgaria

1. Expressia RUS 19,00
2. Minetit FIN 18,85
3. National Team BUL 18,55
4. Janika Sunshine EST 18,10
5. OVO Team FIN 18,05
6. Nebesa RUS 17,70
7. OVO Team Esport FIN 17,00
8. Team Vantaa FIN 16,90
9. INEF Barcelona ESP 16,80
10. Vdokhnovenie RUS 16,45
11. Havnar Fimleikafelag FRO 14,90
12. Tanzfabrik AUT 14,45
13. Pontevecchio Bologna ITA 11,65

Kahdeksan parasta finaaliin maarajoituksella kaksi maata kohden. Suomen finalistit: Minetit ja OVO Team. Samassa yhteydessä kilpailtavissa junioreiden Challenge Cupissa Minetit Juniors on tiukasti mitalissa kiinni.

Finaalit käydään sunnuntaina 22.3., maailmancupin osalta finaali on klo 16-18.