Mormuskoinnin maailmanmestaruuskilpailu tuo maailman taitavimmat kilpapilkkijät Kuopion satamaan. MM-kisan ensimmäinen osakilpailu on lauantaina 28.3. klo 10-13 ja toinen kilpailu sunnuntaina 29.3. klo 10-13. Kilpailuun osallistuvat joukkueet USA:sta, Ruotsista, Norjasta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Puolasta, Ukrainasta, Valko-Venäjältä, Venäjältä, Kazakstanista, Mongoliasta ja Suomesta.

Maailman kilpakalastusjärjestöjen keskusjärjestö (CIPS) on myöntänyt järjestämisoikeuden Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestölle, joka järjestää MM-mormuskointikilpailun yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa. Käytännön järjestelyistä vastaa Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri. Kilpailun suojelija on maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo.

Toisin kuin perinteisissä pilkkikilpailuissa osanottajat eivät säntää viiden kilometrin päähän vastarannalle, vaan kilpailevat jäälle rajatussa viidessä muutaman hehtaarin ruudussa. Kuopion satamassa on huipputilaisuus seurata maailman parhaiden pilkkijöiden suorituksia lähietäisyydeltä.

Suomen Vapaa-ajankalastajien joukkue lähtee kisaan suurin odotuksin. Kaksi vuotta sitten USA:ssa joukkueelle tuli henkilökohtaisen kilpailun maailmanmestaruus ja joukkuehopea. Kahdennestatoista maailmanmestaruuskilpailusta haetaan myös joukkuekultaa.